UPDATE PlayStation Network (PSN) down voor veel spelers

  Veel gamers die vanavond gezellig een potje online dachten te gamen op hun Playstation komen bedrogen uit. Sinds het einde van de avond kampen veel spelers met verbindingsproblemen met het PSN van Sony's consoles.

  Update

  Het lijkt erop dat het PSN weer naar behoren werkt. De storing, die wereldwijd een paar uur lang gamers het leven zuur maakte, is daarmee voorbij. Wat de reden van de storing is, is op het moment van schrijven niet bekend. Wellicht dat Sony later met een statement naar buiten komt.

  Originele bericht 7-9 00:01u

  Het PSN wordt vanavond geplaagd door een storing. Gamers die proberen in te loggen op de service van PlayStation komen er momenteel niet doorheen. Het lijkt erop dat spelers die reeds ingelogd zijn geen problemen ondervinden van de momentele storing van het PSN.

  Sony werkt aan PSN storing

  Sony is op de hoogte van het probleem en laat op de site van het bedrijf zien dat het bezig is om de problemen op te lossen. Ook op het Twitter-account van PlayStation wordt gecommuniceerd dat het bedrijf op de hoogte is van de connectieproblemen die mensen momenteel ondervinden.

  Waar de storing aan ligt is op het moment van schrijven niet duidelijk. Wellicht dat Sony op een later tijdstip duidelijk maakt waar de problemen aan liggen.

  PSN heeft vaker last van storingen

  De storing van vanavond is geen losstaand incident. Het PlayStation Network heeft in het verleden regelmatig last gehad van uitvallen. Eind vorig jaar viel het netwerk ook al een aantal keer weg, mede door een aantal DDOS-aanvallen van buitenaf. Wanneer het PSN nu weer online komt is niet bekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.