PS5 Devkit mogelijk gelekt, ontwikkelaar lijkt te bevestigen

  Een afbeelding van het ontwerp van de PS5 devkit is mogelijk online gelekt, zo meldt LetsGoDigital. In een database van patenten is een patent voor een Sony-apparaat opgedoken dat voor de nieuwe console zou kunnen zijn. Het gaat waarschijnlijk niet om de versie die uiteindelijk in de winkel moet verschijnen.

  Josh Hallett

  Het ontwerp van het systeem leek bepaald niet op de gelikte consoles die we van Sony en de algehele gaming-industrie gewend zijn. Vandaar dat er al snel een vermoeden ontstond dat het om een devkit ging - een speciale versie van de console die bedoeld is voor ontwikkelaars. Een twittergebruiker met de naam Matthew Stott lijkt dit te bevestigen.

  Het is niet zeker dat deze Stott inderdaad de devkit heeft gezien, maar er werkt wel een Matthew Stott bij Codemasters, een grote game-ontwikkelaar. Of het om dezelfde persoon gaat kunnen we niet bevestigen, maar het is zeker niet onmogelijk. Zijn twitter-account bestaat inmiddels niet meer.

  Zal de PS5 lijken op de devkit?

  Devkits van consoles zien er meestal anders uit dan de uiteindelijke console en hebben soms ook andere specificaties. De uiteindelijke PS5 zal er dan ook waarschijnlijk anders uitzien. Wie vind dat het gelekte apparaat enige elegantie mist hoeft zich daarom niet al te druk te maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.