PS4 wereldwijd meer dan 18,5 miljoen keer over de toonbank

  De current-gen console van Sony doet het goed. De Japanse producent heeft aangekondigd dat de PlayStation 4 vanaf 4 januari wereldwijd meer dan 18,5 miljoen keer verkocht is.

  De nieuwste console van Sony is al sinds 29 november 2013 in ons kleine landje beschikbaar.Tijdens de afgelopen feestdagen ging de PlayStation 4 als warme broodjes over de toonbank. De console is volgens Sony tijdens de feestdagen meer dan 4 miljoen keer verkocht, wat het totale aantal verkochte consoles 18,5 miljoen maakt. Ook hebben 10,9 miljoen mensen inmiddels een PlayStation Plus abonnement.

  Over de PS Vita werd niks gezegd, dus over de verkoopcijfers van de handheld was Sony waarschijnlijk niet te spreken.

  PS4 verkoopt beter dan de Xbox One en Wii U

  Microsoft en Nintendo hebben de verkoopcijfers van de Xbox One en de Wii U tijdens de feestdagen nog niet bekend gemaakt, maar bij de laatst gemeten verkoopcijfers stond de Xbox One op 10,06 en de Wii U op 8,22 miljoen verkochte exemplaren. Dit maakt de PS4 dus momenteel de best verkopende current-gen console.

  In december was het ook alweer de twintigste verjaardag van de PlayStation. Om het te vieren hadden wij een aantal gave specials voor je zoals de top 5 grappigste PlayStation One feiten, de 25 beste PlayStation One games en de hoogtepunten van 20 jaar PlayStation!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.