PS4 sales zijn tot nu toe minder hoog dan vorig jaar

  De PS4 sales van het huidige fiscale jaar zijn tot nu toe minder hoog dan in het vorige fiscale jaar. Dat blijkt uit de eerste cijfers van het eerste kwartaal van Sony. Het bedrijf wijdt de mindere verkoopcijfers aan het gebrek aan exclusieve titels in april tot en met juni.

  In het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2017 verkocht Sony 'slechts' 3,3 miljoen PlayStation 4 exemplaren, dit in tegenstelling tot de 3,5 stuk die Sony in hetzelfde kwartaal van 2016 verscheepte. Dat komt neer op een vermindering van 200 duizend consoles.Volgens het techbedrijf komt het doordat er bijvoorbeeld geen nieuwe Uncharted uitkwam, ook Horizon Zero Dawn viel net buiten dit fiscale kwartaal.

  PS4 Sales op jaarbasis

  Deze verkoopcijfers van het eerste kwart van het jaar zeggen natuurlijk niet dat Sony het verlies niet nog kan inhalen in de rest van het fiscale jaar. Er komen namelijk nog wel wat titels uit zoals bijvoorbeeld Uncharted The Lost Legacy. Dat kan zomaar een reden zijn voor gamers om een PS4 aan te schaffen. Het totale aantal verscheepte PS4's staat momenteel op 63,6 miljoen exemplaren.

  Het verminderde aantal verkochte consoles zorgt ervoor dat Sony de toekomst iets minder goed inschat dan dat het bijvoorbeeld vorig jaar deed. De verwachting van het bedrijf is dat er aan het einde van het fiscale jaar 2017 ruim 18 miljoen stuks zijn verscheept. Vorig jaar ging Sony nog uit van 20 miljoen exemplaren.

  Uncharted The Lost Legacy release

  Aan het einde van de maand, 23 augustus om precies te zijn, komt het nieuwste deel van de Uncharted serie in de winkels te liggen. In onze preview kun je alvast lezen wat wij tot nu toe van de game vinden en wat onze verwachting is van de game wanneer het spel volledig uitkomt. De previewversie heeft ons in ieder geval genoeg geprikkeld om met zin aan de slag te gaan met Uncharted.

  Uncharted: The Lost Legacy

  Verkijgbaar vanaf 23 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.