PS4 firmware update 7.0 release is later deze week

  Het lange wachten is voorbij. Later deze week lanceert Sony de PS4 firmware update 7.00 voor haar consoles. De update brengt onder andere de verbeterde Party-systemen en nieuwe functionaliteiten voor Remote Play naar de PlayStation 4-familie.

  Na een aantal weken in bèta te hebben gezeten, heeft Sony via de PlayStation Blog aangekondigd dat het deze week de nieuwe firmware update 7.0 voor alle PlayStation 4-modellen uit gaat brengen. Zoals de nummering al aangeeft, brengt de nieuwe update een aantal grote nieuwe functies naar het platform toe.

  Zo komen de verbeterde Parties naar de PlayStation 4 toe. Waar je voorheen met maximaal acht man in een party kon rondhangen, wordt dat aantal met de update verhoogd naar zestien. Daarbij wordt de kwaliteit van de voice chat verbeterd en moet ook de connectie via het netwerk stabieler worden door een aantal technische aanpassingen.

  PS4 firmware update 7.0 brengt ook nieuwe Remote Play-functies

  Maar dat is niet het enige punt waar Sony aan heeft zitten sleutelen, want ook Remote Play krijgt een aantal nieuwe functies voor gebruikers. Zo kunnen Android-gebruikers met de komst van de nieuwe firmware update hun games ook streamen naar hun smartphone of tablet. De enige voorwaarde is dat je de Remote Play-app downloadt uit de Google Play Store en dat je apparaat Android 5.0 of hoger draait.

  Verder kan de DualShock 4 gebruikt worden in combinatie met Remote Play als je Android 10, iOS 13, iPadOS 13 of macOS Catalina draait. Daarmee hebben zowel apparaten van de hand van Apple als nieuwere Android-toestellen toegang tot de nieuwe functie. Een specifieke dag voor de release van PS4 firmware update 7.0 is niet gegeven, maar houd je dashboard zeker in de gaten!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.