PS4 firmware update 4.50 release is vandaag

  Na alle geruchten van deze week is het dan eindelijk zover. De PlayStation 4 firmware update 4.50 zal vandaag uitgerold worden voor alle PS4 en PS4 Pro gebruikers. Dit heeft Sony gisteren bekendgemaakt via Twitter.

  Firmware update 4.50 is misschien wel de meest gewilde update in tijden. Gisteren heeft Sony de officiële bevestiging gegeven dat de update vandaag uit zal komen.

  Er zijn al veel updates uitgekomen voor het paradepaardje van Sony, die onder onder andere problemen uit de software hebben gehaald. Vaak kwamen in deze updates ook verschillende nieuwe opties, zoals het aanmaken van mappen om je games te ordenen.

  Geen tekort aan opslag met firmware update 4.50

  Veel gamers kampen waarschijnlijk met het probleem dat hun interne HDD helemaal vol zit met games. Als je dan een nieuwe game wil spelen, moet je er ook weer een verwijderen, wat soms erg vervelend kan zijn.

  Het is al langere tijd mogelijk om de interne HDD te vervangen, maar dit is toch niet bepaald de fijnste of gemakkelijkste oplossing. Met de firmware update 4.50 is er de mogelijkheid gekomen om een externe HDD aan te sluiten. Hierdoor kan je weer nieuwe games installeren, zonder dat je games van je interne HDD moet verwijderen.

  Let wel op de volgende dingen bij de aanschaf van een externe HDD:

  • De externe HDD moet USB 3.0 hebben
  • De externe HDD mag niet meer opslag hebben dan 8TB en niet minder dan 250GB
  • 2.5" en 3.5" schijven zijn allebei geschikt
  • Je kan maar 1 externe HDD toevoegen

  Wij raden aan om specifiek te kijken of de HDD die je wil aanschaffen, geschikt is voor gebruik met PlayStation 4. Weet je niet welke je moet kiezen? Wij raden de WD Elements Desktop - Externe harde schijf van 4TB aan.

  Aandacht voor PS4 Pro en PS VR in firmware update

  De update is ook interessant voor de PS4 Pro gebruikers, zo komt er dus naast de genoemde externe HDD support ook een boost modus om je PS4 games nog soepeler te laten lopen. Zo haal je bijvoorbeeld een stabielere framerate, waardoor de game minder snel zal haperen tijdens explosies en andere zware grafische beelden.

  Na een lange tijd sinds de laatste update voor de PS VR headset, zal er vandaag met de firmware update 4.50 ook een update komen voor de PlayStation VR, namelijk update 2.40. De update zal gebruikers de mogelijkheid geven om 3D Blu-ray films te kijken in stereoscopisch 3D met de PS VR. Verder komen er mogelijkheden om de framerate aan te passen en de kwaliteit van de output naar de TV te veranderen.

  Ook brengt de firmware update 4.50 nog andere nieuwe toevoegingen met zich mee, zoals de optie om zelf wallpapers toe te voegen en de mogelijkheid om tijdens remote play de voice chat functie te gebruiken.

  De firmware update 4.50 zal waarschijnlijk na 12:00 uitkomen, wat gebruikelijk is voor Sony.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.