PS4 Firmware update 3.0 - Meer informatie bekendgemaakt

  Sony heeft meer informatie bekendgemaakt over de PS4 firmware update 3.0. Een paar belangrijke nieuwe features zijn het livestreamen van gameplay naar YouTube en een grotere opslagcapaciteit voor PS Plus leden.

  PlayStation-gebruikers die geselecteerd zijn voor het beta-programma zullen binnenkort deze nieuwe features kunnen uitproberen. Wel geeft Sony aan dat sommige van deze features misschien niet in het eindproduct terechtkomen, vandaar dat ze eerst getest worden in deze betaversie. De nadruk van de nieuwe PS4 firmware update ligt op het verder uitbreiden van de sociale mogelijkheden van de console.

  PS4 firmware update 3.0 - De nieuwe features

  Grotere online opslagcapaciteit - Deze online opslagcapaciteit is uitgebreid van 1GB naar 10GB voor alle PS Plus leden. Ook is een nieuwe monitor toegevoegd om te checken hoeveel opslagcapaciteit je nog over hebt. Verder is een nieuw Auto-Upload menu toegevoegd aan de applicatie Saved Data Management.

  YouTube live - PS4 gebruikers kunnen nu gameplay livestreamen naar YouTube. Deze livestreams zijn beschikbaar om te bekijken over heel YouTube, inclusief op de nieuwe YouTube Gaming mobiele applicatie en website.

  Events - Een nieuwe hub voor evenementen is toegevoegd, die een overzicht van activiteiten en evenementen biedt die plaatsvinden in games die je het meest speelt. Ook officiële uitzendingen komen in deze hub terecht. Zo krijg je bijvoorbeeld updates over een dubbel XP weekend of over een speciale eindbaas die voor korte tijd verschijnt.

  Favoriete groepen - Dit onderdeel is toegevoegd aan de Friends applicatie, zodat je sneller groepen mensen waar je vaak games mee speelt kan bereiken. Dit zorgt ervoor dat je sneller een gamesessie op kan zetten.

  Communities - PS4-gebruikers krijgen nu de mogelijkheid om communities te creëren gebaseerd op gedeelde interesses zoals games, genres en meer. Communities beschikken over een forum, screenshots die onder de leden worden gedeeld, en de mogelijkheid om parties en games te joinen.

  Videoclips delen op Twitter - Gebruikers krijgen de mogelijkheid om videoclips direct op Twitter te delen. De maximale lengte van een clip is 10 seconden. Langere clips kan je trimmen.

  Stickers - Voor gebruikers die geen zin hebben om berichten te typen, geeft deze nieuwe update de mogelijkheid om stickers in berichten te sturen.

  Now Playing en What's New - Het Now Playing scherm zal meer informatie geven over wat je vrienden aan het doen zijn, en je kan op deze manier makkelijker in een spel of party terechtkomen.

  Live from PlayStation - Deze applicatie is verbeterd, waardoor het makkelijker wordt populaire trending uitzendingen te bekijken.

  Request om gameplay te bekijken - Je kan nu een Request to watch notificatie naar een andere speler sturen, waardoor je de gameplaysessie van iemand anders kan bekijken.

  De nieuwe PS4 firmware update bevat meer dan hierboven aangegeven, maar Sony laat weten dat dit een korte blik is op de features die het meest belangrijk zijn. Verder geeft Sony aan binnenkort meer informatie over de PS4 firmware update te bieden, zoals de releasedatum.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.