PS4 crossplay oplossing voor consoles mogelijk in de kaarten

  Een PS4 crossplay oplossing lijkt alsnog in de kaarten te zitten. Sony heeft zich opnieuw uitgelaten over de mogelijkheden van crossplay met andere consoles voor bijvoorbeeld Fortnite. De toekomst ziet er nu iets rooskleuriger uit dan voorheen.

  Josh Hallett

  Tijdens het Gamelab evenement (via Eurogamer) in Spanje heeft Shawn Layden, directeur van Sony Interactive Entertainment America een sprakje hoop gegeven aan iedereen die op PS4 crossplay met andere consoles wil. Er werd gevraagd naar de mogelijkheid van crossplay met andere consoles nadat er recentelijk ophef was over de crossplay restricties met Fortnite en hoe er niet geluisterd wordt naar de fans. Layden kon er niet al te veel over zeggen, maar liet het volgende weten:

  "We horen het. We zijn op zoek naar een aantal mogelijkheden. Je snapt wel dat de omstandigheden daaromheen met meer dan één game te maken hebben. Ik geloof dat we tot een oplossing kunnen komen die begrepen en geaccepteerd wordt door onze gaming gemeenschap, terwijl we gelijktijdig ons bedrijf ondersteunen."

  Deze reactie komt een paar weken nadat Switch-gebruikers erachter kwamen dat hun progressie in Fortnite niet konden meenemen van de PlayStation 4. Zodra je Epic Games account gekoppeld is aan een PlayStation 4 kun je deze niet meer gebruiken in combinatie met andere consoles. Met mobiele apparaten en PC is het geen probleem. Veel spelers moesten hierdoor een nieuw Epic Account aanmaken en opnieuw geld uitgeven aan cosmetische items of bijvoorbeeld de Fortnite Battle Pass.

  PS4 crossplay ter sprake door Fortnite

  Dit is niet de eerste keer dat Sony reageert op de ophef, want enkele dagen nadat fans erachter kwamen liet Sony van zich horen. Toen werd er opgeschept over de huidige spelersbasis en hoe ze samen kunnen spelen met andere gamers op PC en Mobile. Over de consoles wilde Sony niets laten weten, maar daar komt nu dus verandering in. Voor nu is crossplay nog niet mogelijk, maar wat Layden zegt geeft wel hoop op console crossplay in de toekomst.

  Ook gooide Microsoft en Nintendo wat olie op het vuur door een speciale trailer uit te brengen voor Minecraft crossplay. In het filmpje dat bovenaan de pagina te zien is, kun je zien hoe Xbox One-gebruikers samen kunnen spelen met Nintendo Switch-gebruikers. Sony is ook hier opvallend genoeg afwezig.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.