PS4 60 miljoen keer verkocht wereldwijd

  Sony heeft tijdens haar E3 2017 persconferentie een vooruitblik gegeven op de games die dit jaar en volgend jaar zullen verschijnen voor de PS4. Ook heeft Sony aangekondigd dat de PS4 60 miljoen keer verkocht is.

  Daarnaast blijft het aantal exclusieve games voor de PS4 alsmaar toenemen, zo komen de games Uncharted The Lost Legacy, God of War, Days Gone en GT Sport binnenkort uit op de PS4.

  De hoge verkoopcijfers van PS4 komen niet alleen door het aantal exclusieve games, maar ook door de introductie van de PlayStation VR en de PlayStation 4 Pro. Samen heeft Sony op 11 juni 2017 wereldwijd meer dan 60,4 miljoen exemplaren van de PS4 verkocht.

  PS4 60 miljoen verkocht zorgt ook voor hogere gameverkoop

  Ook de verkoopcijfers van PS4 games blijven hoog. Zo is de Nederlandse game Horizon Zero een van de meest populaire games voor op de PS4 op dit moment. Gezamenlijk zijn er wereldwijd meer dan 487,8 miljoen games verkocht voor de console wat neerkomt op 8 games per spelcomputer.

  Verder leidt de hoge PS4 verkoop ertoe dat er wereldwijd maar liefst 600 miljoen uur per week gegamed wordt op de PlayStation platformen. Dit komt door meer dan 70 miljoen consumenten die actief gebruik maken van hun PS4, PlayStation Vita, PS VR en PS3. Van de 70 miljoen consumenten hebben er 26 miljoen een PlayStation Plus abonnement.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.