PS Vita opvolger is erg onwaarschijnlijk

  Shuhei Yoshida, topman van Sony Computer Entertainment, heeft verkondigd dat hij het momenteel niet ziet zitten om een PS Vita opvolger op de markt te brengen.

  Dit heeft te maken met het kleine draagvlak dat er in 2015 voor handhelds is. In de nabije toekomst zal er dan ook zeker geen PS Vita opvolger komen omdat de omstandigheden hier niet goed genoeg voor zijn. Of dit het einde van het handheld tijdperk is voor Sony is nog niet duidelijk.

  PS Vita opvolger onwaarschijnlijk door mobiele markt

  De voornaamste reden voor dit kleine draagvlak de verkoop smartphones en tablets, die de afgelopen jaren een flinke groei hebben doorgemaakt. Sony kan niet opboksen tegen de concurrentie van mobiele games afkomstig uit de Appstore en Google Play. Shuhei Yoshida vindt wel dat er een wezenlijk verschil is tussen het spelen van een mobiele game, of een handheld met echte knoppen.

  Sony is niet het enige bedrijf dat moeite heeft met de concurrentie van de mobiele markt. Nintendo kondigde hierdoor eerder al aan zich meer op mobiele games te willen richten, zoals de augmented reality game Pokémon Go, die begin 2016 zal uitkomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.