Project Scorpio prijs ligt hoger dan die van PS4 Pro

  De Project Scorpio prijs zal hoger komen te liggen dan die van de PS4 Pro, volgens Microsoft. Gisteren kregen we de eerste details te horen over deze nieuwe console van Microsoft. Zo werden alle specs uit de doeken gedaan.

  Nu is ook wat meer bekendgemaakt over de Project Scorpio prijs, alhoewel we nog steeds niet weten wat deze precies gaat worden. Volgens Mike Ybarra, corporate vice president van Xbox, is Microsofts nieuwste console ingestoken op "de premium klant, de gamer die de absolute beste versies van games verwacht". Dit heeft hij laten weten in een interview met Eurogamer.

  Deze website vermeldt bovendien dat "één ding duidelijk is: de prijs van Project Scorpio ligt hoger dan die van de PS4 Pro". De huidige prijs van de PS4 Pro ligt op dit moment rond de €399,- en de nieuwe Xbox console zal dus waarschijnlijk duurder worden.

  Exacte Project Scorpio prijs nog niet bekend

  Hoe hoog deze Project Scorpio prijs uiteindelijk wordt, is nog niet bekend. Afgelopen december maakte Phil Spencer, hoofd van Xbox, bekend dat de prijs niet "te hoog" zou liggen. Hij gaf in een interview met AusGamers aan de prijs onder het maximale te willen houden, maar wat deze maximale grens precies is, werd niet duidelijk gemaakt.

  Gisteren werden de officiële Project Scorpio specs bekendgemaakt via een video van DigitalFoundry. De video is hierboven te bekijken, of je kan terecht in ons artikel waarin we de specs op een rijtje hebben gezet. Het is in ieder geval duidelijk dat de Project Scorpio op het gebied van specs een stuk krachtiger zal zijn dan de normale Xbox One, de Xbox One S en zelfs de PS4 Pro.

  Project Scorpio staat gepland voor een release aan het einde van 2017. Het is dus ook nog niet bekend wanneer de console precies in de schappen zal komen te liggen. Waarschijnlijk zullen we meer details te horen krijgen tijdens Microsofts E3 presentatie, die meer informatie moet brengen over deze krachtige console.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.