Prijzenpot nieuw Fortnite eSporttoernooi loopt in de miljoenen

  Acht weken lang zullen Fortnite spelers het tegen elkaar opnemen in een Fortnite eSporttoernooi. Er valt best een vet bedrag te winnen. De totale pot bedraagt namelijk 8 miljoen dollar om mee naar huis nemen.

  Dit weekend gaat het toernooi al van start. Duo's zullen het in deze eerste ronde uitvechten om 250.000 dollar aan prijzen geld in de wacht te slepen. De deelnemers zijn uitgekozen door organisator Epic Games, de maker van het populaire spel Fortnite.

  Miljoenen prijzenpot Fortnite eSporttoernooi

  Deelnemers zijn pro Fortnite-spelers en streamers. Mogelijk worden er later andere spelers toegelaten tot het evenement en het kan ook zo zijn dat regels later worden aangepast. Op het moment wordt er in duo's gespeeld, maar dit geeft geen garantie dat dit de volgende ronden ook het geval zal zijn. De regels kunnen volgende week dus al anders zijn.

  Fortnite is een erg populair spel dat heel veel aandacht trekt bij gamers, maar ook mensen die helemaal niet zoveel gamen. Epic Games probeert de Fortnite Battle Royale steeds meer aantrekkelijk voor eSport te maken. Langzaamaan worden er dan ook steeds meer eSporttoernooien georganiseerd en beginnen de eerste vaste eSportteams te ontstaan.

  Eerder 100 miljoen euro

  Dit toernooi heeft niet de hoogste prijzenpot ooit voor een Epic Games Fortnite toernooi. Eerder werd er ook een toernooi georganiseerd waar een prijzenpot van 100 miljoen werd aangeboden. Een prijzenpot van 8 miljoen is aan de hoge kant, maar erg laag als je het toch met deze eerdere prijzenpot vergelijkt.

  Eerder pakte Epic Games ook al groter uit door tijdens de E3 een groot Fortnite toernooi te organiseren waarin streamers en celebrities in duo's samenwerkten. Het evenement heette Party Royale en is uiteindelijk gewonnen door de bekende Fortnite-speler Ninja.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.