Worden prijzen verhoogd vlak voor de MediaMarkt BTW actie 2018?

  Korting, wie houdt er nou niet van? Ook MediaMarkt heeft elk jaar acties waarbij de hoeveelheid korting je om de oren vliegt. Althans, zo zet MediaMarkt het neer. Want sommige consumenten hebben hun twijfels bij de aankomende MediaMarkt BTW actie 2018.

  Verschillende consumenten maken direct bij ons melding van prijsverhogingen bij de electronicagigant vlak voor de MediaMarkt BTW actie 2018. Producten die zij in de gaten hielden gingen recent opeens in prijs omhoog. Ook op Twitter laten consumenten van zich horen:

  Ook een bezoeker van XGN.nl voelde zich in het ootje genomen door MediaMarkt, door een prijswijziging van een drone. Deze ging de afgelopen dagen van 1233 euro naar 1379 euro, zo is te zien op de screenshots die ons werden doorgestuurd:

  Asd

  MediaMarkt BTW actie 2018 nader verklaard

  Deze verandering van de prijzen an sich is logisch te verklaren te verklaren. De winkel kent namelijk de laagste prijsgarantie, zo valt te lezen op de website. Dit houdt in dat de elektronicawinkel zijn prijzen dagelijks vergelijkt met die van deze andere winkels: BCC, bol.com (exclusief Plaza), Coolblue, EP, Expert, Apple, Bose, Canon, Dyson, Harman Kardon, JBL, Samsung en Philips.

  Als we een kijkje nemen bij bovenstaande drone op Tweakers dan zien we dat op het moment van schrijven geen van de bovenstaande winkels de drone goedkoper aanbieden. Hierin houdt MediaMarkt zich dus aan haar belofte om een zelfde of lagere prijs te hanteren, op dit moment 1379 euro.

  Echter moet hier wel rekening gehouden worden dat MediaMarkt deze belofte alleen geeft ten opzichte van de genoemde winkels. Het kan dus gebeuren dat andere winkels wel een lagere prijs hanteren en deze niet overgenomen wordt door MediaMarkt. Met de BTW actie kan de uiteindelijke prijs dan wel weer lager uitkomen.

  Laagste Prijs Garantie

  Deze garantie wordt ook bevestigd door Ruth Leijting, Senior Communicatie & PR Adviseur voor MediaMarkt Nederland. De woordvoerder liet ons het volgende weten:

  "MediaMarkt hanteert een dagelijkse Laagste Prijs Garantie, dat houdt in dat wij elke dag onze prijzen vergelijken met de rest van de winkels in Nederland en de allerlaagste prijs kunnen garanderen. Dit betekent ook dat klanten geen aanspraak kunnen maken op een prijs die wij één of meerdere dagen daarvoor aanboden. De prijs die we vandaag hebben is de prijs die wij hanteren, tenzij we daarmee niet de laagste prijs kunnen garanderen. En ondanks dat de prijs is verhoogd, krijgen klanten met de BTW-actie alsnog een flinke korting op het product."

  Naast het verhogen van de prijzen, zijn er volgens verschillende mensen op fora ook een aantal prijzen bij de MediaMarkt omlaag gegaan vlak voor de start van de actie. Desondanks uiten veel consumenten hun onvrede tegenover MediaMarkt over de stijgende prijzen op sommige producten.

  Constant wijzigende prijzen

  Kortom, prijzen gaan omhoog en weer omlaag, het is lastig te zeggen hoe nauw dit in verband staat met de BTW actie van de MediaMarkt, maar de eigen regels van de laagste prijs garantie worden wel gevolgd. Je kunt op een groot aantal producten in ieder geval nu wel een aardige korting pakken bij de MediaMarkt ten opzichte van andere grote winkels.

  Ons advies luidt dan ook: vergelijk alle prijzen met elkaar en check waar je het goedkoopste uit bent. Het kan zomaar zijn dat je bij een relatief onbekende maar wel betrouwbare webwinkel toch goedkoper uit bent, of juist dat MediaMarkt op dat moment de beste deal geeft. Dus, kijk goed rond, vergelijk de prijzen en bekijk wat het kopen waard is tijdens de MediaMarkt BTW actie 2018!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.