Populaire gratis weerapp voor Android verzamelt meer gebruikersdata dan zou moeten

  Recent heeft de Wall Street Journal gemeld dat een populaire Android weerapp van TCL meer data verzamelt dan zou moeten. Het bedrijf stuurt ongevraagd gebruikersdata naar allerlei servers in China. TCL is bekend geworden van onder andere BlackBerry en Alcatel telefoons.

  Het zou gaan over de app Weather Forecast - World Weather Accurate Radar. De app vroeg gebruikers om een ongebruikelijk hoeveelheid gegevens. In Brazilië, Maleisië en Nigeria probeerde de app gebruikers ongevraagd gebruikers te abonneren op betaalde diensten. Upstream Systems, een Brits internetbeveiligingsbedrijf, kwam hier als eerste achter. E-mailadressen, locatiedata en identificatienummers van telefoons werden verzameld en doorgestuurd naar China. TCL heeft nog geen reactie gegeven op de kwestie.

  Weerapp voor Android stuurt gebruikersdata naar China

  De laatste tijd komen er meer meldingen naar boven van bedrijven die misbruik maken met de data die zij verzamelen. Zo kwam Facebook laatst in het nieuws voor het delen van persoonlijke gegevens met andere bedrijven, zonder dat gebruikers hier toestemming voor gaven. Verder kregen grote bedrijven als Spotify en Netflix de mogelijkheid om privé-berichten van gebruikers te lezen die hun Facebookaccount hadden gekoppeld.

  Bedrijven als Amazon mochten alle gebruikersnamen en contactinformatie zien via vrienden van gebruikers. Ook kreeg Yahoo de streams van vrienden te zien, ondanks dat Facebook meerdere publieke verklaringen aflegde waarin ze zei dat dit jaren geleden al niet meer het geval was. Inmiddels heeft Facebook in een statement op haar officiële blog uitgelegd waarom andere bedrijven de informatie in mochten zien. Wil je meer lezen over Facebook? Lees dan vooral ons artikel over 5 functies die het bedrijf kopieert van concurrenten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.