Popcorn Time in Nederland het populairst

  Popcorn Time in Nederland is populairder dan waar ook in de wereld. Het is niet duidelijk wie er achter Popcorn Time zit, maar de service biedt wel meer gloednieuwe films en tv-series aan dan Netflix. De grootste concurrenten zijn Netflix en HBO.

  Voor diensten als Netflix en HBO moet maandelijks een bedrag betaald worden terwijl Popcorn Time een gratis dienst is. Naast dat het gratis is, ziet het er netjes vormgegeven uit en is het erg gebruiksvriendelijk. Diensten als Netflix en HBO moeten vaak flink onderhandelen om nieuwe films en tv-series aan te kunnen bieden terwijl Popcorn Time gebruik maakt van illegale torrents en hier dus geen last van heeft.

  Popcorn Time in Nederland is een grote bedreiging voor Netflix

  Voor legale film en tv-serie diensten is Popcorn Time een grote bedreiging. Volgens downloadexpert Joost Poort van de Universiteit Amsterdam, wordt er jaarlijks zo'n 78 miljoen euro misgelopen door piraten als Popcorn Time. Het bekijken van illegale content is volgens de wet verboden, maar komt zelden tot een zaak. Ook Stichting Brein kan weinig beginnen, omdat de identiteit van de mensen achter Popcorn Time niet bekend is.

  De zaak tegen The Pirate Bay ligt ook nog steeds bij de Hoge Raad en daar zal waarschijnlijk in april een beslissing over worden genomen. Volgens Joost Poort werkt het afsluiten niet en is de enige oplossing dat legale diensten als Netflix, een net zo compleet aanbod gaan leveren als Popcorn Time. Popcorn Time is niet alleen te downloaden voor computers maar ook op tablets en smartphones.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.