Politieke partij Internet Party ook in VS volgend jaar

  Kim Dotcom blijft bezig met allerlei projecten. De oprichter van Megaupload is nog altijd in een rechtszaak verwikkeld over auteursrechten, maar heeft ondertussen een album uitgebracht en woont in een mansion.Dotcom's politieke partij ' Internet Party', gaat nu uitbreiden naar de Verenigde Staten.

  Hoewel een paar dagen geleden nog door Dotcom zelf naar buiten werd gebracht dat hij blut zou zijn, is hij nu alweer van plan om zijn Internet Party naar de VS te brengen. De politieke partij, waar Dotcom veel geld in steekt, heeft in Nieuw-Zeeland geen zetels weten te behalen bij de meest recente verkiezingen.

  Volgens de aanklagers in de rechtszaak die tegen Dotcom loopt heeft hij zeker 4,5 miljoen dollar in de Internet Party gestopt. Het is onbekend hoeveel er in de partij in de VS zal worden gestoken.

  In Groot-Britannië zou Kim Dotcom vanaf volgend jaar geen strafbare feiten plegen met zijn file-sharing websites.

  Standpunten politieke partij Internet Party

  Dotcom kreeg vorige week te horen dat hij op borgtocht vrij is, en heeft naar aanleiding van dit nieuws besloten om te helpen bij het lanceren van de door hem opgerichte partij volgend jaar in de VS.

  De speerpunten van de Internet Party zijn onder andere vrijheid op het internet, gratis universitair onderwijs en de decriminalisatie van cannabis. Volgens Dotcom zal de partij "goed gefinancierd" zijn en "beheerd worden door Amerikaanse burgers."

  Dotcom's rol hierin is volgens hemzelf het contact met de media. Dit is opvallend omdat hij eerder aangaf dat de Internet Party Dotcom juist beter kwijt kon zijn omdat het "vergif" was voor de beweging. In bovenstaande video legt Dotcom uit wat zijn beweegredenen waren voor het oprichten van de Internet Party.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.