Pokemon viert haar 20-jarig jubileum met nieuw wereldrecord

  The Pokemon Company International heeft in samenwerking met Brits kunstenaar Quentin Devine een gigantisch mozaiek gemaakt. Pokemon viert haar 20-jarig jubileum op deze manier.

  Het kunstwerk, dat bestaat uit bijna 13.000 pokemonkaarten, is vandaag onthuld in Parijs. Het kunstwerk is 10 meter hoog en 7 meter breed en heeft een totale oppervlakte van bijna 72 m2. Op het kunstwerk is de meeste bekende en geliefde Pokemon - Pikachu - afgebeeld. Het gele maatje van Ash Ketchum staat op het kunstwerk afgebeeld in de oorspronkelijke houding die illustrator Ken Sugimori ooit tekende.

  Pokemon viert haar 20-jarig jubileum met kunstenaar Quentin Devine

  Quentin Devine werkte al eerder aan grote mozaiek kunstwerken. Zo maakte hij de Mona Lisa al eens na met zelfportretten van fans. En maakte hij een mozaiek van koningin Elizabeth II met alleen één Penny muntstukken. Een kunstwerk van dergelijk formaat als de afbeelding van Pikachu, maakte hij echter nog niet.

  Met de gigantische mozaiek afbeelding is gelijk een nieuw wereldrecord gevestigd. Pokemon viert op deze manier haar 20e verjaardag volledig in stijl. Waar er eerder deze week nog het dramatische verhaal was met het plotselinge overlijden van Pokemons hoofdontwerper, is er nu dus weer reden tot juichen.

  Pokemon Art Academy

  Verkijgbaar vanaf 4 july 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.