Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon easter egg brengt ode aan Iwata

  Er is een wel heel bijzondere Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon easter egg ontdekt in beide games. Het betreft namelijk een eerbetoon aan Satoru Iwata, de in 2015 overleden president van Nintendo.

  Als je in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon, die sinds vorige week verkrijgbaar zijn, naar het Game Freak gebouw in Heahea City gaat, kom je daar een man genaamd Morimoto tegen. Wanneer je een Virtual Console Pokémon, bijvoorbeeld uit Pokémon Silver, in je team hebt zitten vertelt hij een speciaal verhaal met daarbij een verwijzing naar Iwata.

  "Toen we halverwege waren om Kanto (regio,red.), kregen we een probleem met de data overzetten naar Pokémon Gold en Silver. Gelukkig was daar deze geweldige man die een geweldig programma maakte en al onze problemen oploste"

  Met "deze geweldige man" wordt natuurlijk Satoru Iwata bedoeld, die het voor elkaar kreeg om de gehele Kanto regio naast die van Johto te zetten in Pokémon Gold en Silver. Dit werd toentertijd (1999) als onmogelijk beschouwd, omdat een cartridge te klein zal zijn voor twee enorme werelden.

  Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon easter egg grijpt terug naar Iwata

  Het is niet de eerste keer dat iets van Nintendo teruggrijpt naar Iwata. Een tijd geleden werd namelijk ook ontdekt dat de verborgen NES Golf bestanden in elke Switch een homage zijn aan de voormalig Nintendo baas.

  Satoru Iwata overleed op 11 juli 2015 aan de gevolgen van galblaaskanker. De dagen erna hingen de vlaggen bij het Nintendo hoofdkantoor halfstok en werd er tevens op alle Nintendo kantoren een minuut stilte gehouden. Iwata is inmiddels opgevolgd door Tatsumi Kimishima.

  Pokemon Ultra Moon

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.