Pokemon Sword en Shield trailer toont 'Gigantamax'-feature en nieuwe Pokémon

  Er is een nieuwe Pokemon Sword en Shield trailer te zien op YouTube. De trailer onthult onder andere nieuwe Pokémon en nieuwe personages, waaronder gymleaders. Ook zien we dat er naast Dynamax voor sommige Pokémon een nog krachtigere vorm bestaat.

  Wie na de Pokémon Direct dacht alles te weten over Dynamax heeft het mis. De nieuwe Pokémon Sword en Shield trailer onthult dat er ook nog Gigantamax bestaat. Pokémon die een Gigantamax kunnen bereiken worden niet alleen groot, maar veranderen ook van uiterlijk.

  Daarnaast kunnen Gigantamax Pokémon gebruik maken van G-Max moves. De verandering van uiterlijk, formaat en de toegang to G-Max moves lijkt te suggereren dat Gigantamax een soort combinatie is van Mega Evolutions, Z-Moves en Dynamax. Binnen een Pokémon-soort zijn alleen specifieke individuen in staat tot Gigantamax. Deze kunnen gevangen worden in Max Raid Battles

  Zijn er ook nieuwe Pokémon te zien?

  De Pokemon Sword en Shield trailer laat ook enkele Pokémon zien waarvan we nog niet wisten. De nieuwe Pokémon zijn Alcremie (Fairy), Rolycoly (Rock), en Duraludon (Steel/Dragon). Ook zijn er nieuwe beelden van Yamper, de elektrische Corgi die in de E3 demo te zien was.

  Van de Pokémon die nieuw zijn in deze trailer kan voor zover bekend alleen Alcremie een Gigantamax vorm aannemen. Wel is onthuld dat ook Corviknight en Drednaw, die in de vorige trailer zijn onthuld, Gigantamax-vormen zullen hebben.

  Onthult de Pokemon Sword en Shield trailer ook nieuwe personages?

  De trailer geeft ons ook een eerste blik op Chairman Rose, voorzitter van de Galar Pokémon League en directeur van een groot bedrijf. Ook zijn secretaresse Oleana is te zien. Hun precieze rol in de game lijkt nog geheim.

  Voor het eerst in de serie zullen ook sommige gymleaders verschillen afhankelijk van welke versie van de game je speelt. In Pokémon Sword zul je op zeker moment vechten tegen Fighting-expert Bea, terwijl Pokémon Shield spelers Ghost-type trainer Allister moeten verslaan. De keuze tussen de twee versies wordt er niet makkelijker op.

  Pokémon Sword en Pokémon Shield liggen vanaf 15 november 2019 in de winkel, exclusief voor Nintendo Switch.

  Pokemon Sword

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.