Pokemon Sword en Shield releasedatum aangekondigd in Pokémon Direct

  Tijdens een Pokémon Direct is de releasedatum voor de nieuwe Pokémon games aangekondigd. Deze games worden de achtste generatie Pokémon en werden afgelopen februari aangekondigd voor Nintendo Switch. De Pokemon Sword en Shield releasedatum is nu bevestigd als 15 november 2019.

  The Pokémon Company

  Aan het einde van een korte Pokémon Direct werd de releasedatum aangekondigd door Tsunekazu Ishihara, directeur van The Pokémon Company. Al sinds de aankondiging was bekend dat de games dit najaar zouden uitkomen op Nintendo Switch. Nu is dat nader bepaald als 15 november.

  Wat is er behalve de Pokemon Sword en Shield releasedatum aangekondigd?

  Naast de Pokemon Sword en Shield releasedatum zijn er in de Pokémon Direct enkele nieuwe features voor de games aangekondigd. Wellicht de grootste verrassing was ‘Dynamax’, een feature waarmee Pokémon één keer per gevecht voor drie beurten Godzilla-proporties aan kunnen nemen.

  In speciale Max Raid-gevechten kun je met vier spelers tegelijk tegen een Pokémon vechten die gedurende het hele gevecht in Dynamax toestand verkeert. Dit kan lokaal met vrienden, of online. Dynamax speelt ook een rol in Gym-gevechten.

  De MaxRaid-gevechten vinden hoofdzakelijk plaats in de ‘Wild Area’, een gebied in de Galar-regio waar je voor het eerst in de serie vrije camerabesturing hebt. Welke Pokémon er in dit gebied verschijnen hangt af van het weer en de tijd van de dag. Ook kunnen sommige Pokémon pas verschijnen als je ze hebt verslagen in een Max Raid-gevecht.

  Zijn er nieuwe Pokémon of personages onthuld?

  Naast nieuwe features was er ook aandacht voor nieuwe bewoners van de Pokémon-wereld. Onder andere de Leon, de kampioen van de Galar Regio, Professor Magnolia en Hop, je rivaal, zijn onthuld. Ook de gras-gymleader, en de assistente van de professor zijn de presentatie getoond.

  Op het gebied van nieuwe Pokémon hebben we een aantal reguliere Pokémon gezien. Daarnaast zijn ook de legendarische Pokémon onthuld: Zacian en Zamazenta. Beide zijn wolf-achtige Pokémon. Zacian heeft een zwaard en Zamazenta’s hoofd wordt omringd door een schild, zodat ze bij de titels Sword en Shield passen.

  Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn vanaf 15 november beschikbaar, exclusief voor Nintendo Switch. Een dubbelverpakking met beide games zal ook te koop zijn.

  Pokemon Sword

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.