Pokemon Switch RPG aangekondigd voor 2019

  Een Pokemon Switch RPG gaat in 2019 uitgebracht worden. De Pokémon Company maakte dit bekend op de Pokémon Video Game persconferentie. Dit nieuws kwam tegelijk met de aankondigingen voor maar twee andere Pokémon games voor de Nintendo Switch.

  Met Pokémon Let's Go Eevee en Pikachu die op 16 november uitkomen voor de Nintendo Switch en Pokémon Quest dat per direct te spelen is op de switch, en in juni ook als mobile game uitkomt, zijn dit goede dagen voor Nintendo- en Pokémon-fans. Nog iets meer geduld zullen de fans moeten hebben voor de nieuwe Pokémon RPG; deze komt pas in de tweede helft van volgend jaar uit.

  De Nintendo Company noemt de aankomende RPG een core Pokémon RPG. De games Pokémon Quest en de Let's Go games worden gezien als kleinere uitbreidingen in het Pokémon universum, en zijn qua gameplay dan ook geen traditionele Pokémon games.

  Pokemon Switch RPG aankondiging is een reminder

  Naast nieuws over de twee kleinere games, kwam de Nintendo Company dus ook met nieuws waar fans al jaren op wachten. De Pokémon RPG komt niet als een verrassing; het spel werd oorspronkelijk tijdens de E3 van 2017 aangekondigd. Toen gaf de Pokémon Company alleen aan dat het spel gemaakt werd en 'eventueel zal gaan uitkomen'.

  Nu is er dus eindelijk zekerheid: Tsunekazu Ishihara, directeur van de Pokémon Comany beloofde 'een core Pokémon RPG' voor de Nintendo Switch in 2019. Verdere details zijn schaars; het is niet bekend of het een Switch-exclusive zal worden, of dat het spel op meerdere platformen zou uitkomen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.