Pokemon Switch release onhuld - Komt in 2018

  De Pokemon Switch release is aangekondigd en de titels zijn onthuld. Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee komen dit jaar nog uit op de Nintendo Switch. Er is ook Pokemon GO intergratie aanwezig.

  Nintendo

  Tijdens een speciale Pokémon-persconferentie in Tokio heeft Nintendo de Pokemon Switch release bekendgemaakt en flink wat details gegeven. Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee komen dit jaar nog uit, namelijk op 16 november. De twee spellen zijn zoals al gespeculeerd werd dankzij een lek gebaseerd op Pokémon Yellow, de game die voor het eerst uitkwam op de Gameboy Color in 1998.

  Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee speelt zich dus af in de Kanto-regio. Hierin kun je de originele 151 Pokémon vinden, maar ook de Alola-vormen zullen in de game te vinden zijn. De Pokémon Switch release laat je Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee met één Joy-Con spelen en dat heeft een reden. Je kunt het spel namelijk ook via lokale co-op spelen waarbij ieder één Joy-Con gebruikt.

  Er zijn verschillende elementen van Pokémon GO overgenomen voor deze nieuwe titels en dat is terug te zien in de gameplay. Zo is het nu de bedoeling dat je Pokémon vangt door de Joy-Con te zwaaien om als het ware de Pokébal te gooien. Het is niet bekend of de traditionele manier om Pokémon te vangen, zoals bijvoorbeeld in Pokémon X en Y kon ook aanwezig is in Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee.

  Hier houden de Pokémon GO connecties niet op, want het is ook mogelijk om Pokémon die je in Pokémon GO gevangen hebt over te zetten naar Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee. Net als Pokémon GO krijgen de games een accessoire inde vorm van een Pokébal controller. Met deze controller kun je het spel gewoon spelen, maar je kunt deze ook meenemen als je op stap gaat en op die manier een Pokémon meenemen. Door dit te doen, zullen er ook beloningen zijn wanneer je de Pokémon weer terugbrengt in het spel.

  Pokemon Switch release komt met turn-based combat

  Het bekende turn-based gevechtssysteem is wel teug in de nieuwe titels. Waar het tijdens de wilde Pokémon-gevechten nog niet bekend is of er de mogelijkheid is om een regulier gevecht te houden, zal dit wel het geval zijn als je tegen andere trainers vecht. Veel fans zullen blij worden van het terugkeren van Pokémon die je achtervolgen. Niet alleen Pikachu of Eevee zal buiten de bal blijven, want andere Pokémon kunnen je ook achtervolgen.

  Dit is overigens niet het enige Pokémon nieuws dat uit de presentatie is gekomen. Er is vanaf vandaag namelijk ook een gratis Pokémon Switch game uitgebracht, namelijk Pokémon Quest. Daarnaast zijn er ook meer details bekendgemaakt over de Pokémon RPG die onthuld werd tijdens E3 2017, want Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee zijn niet de games die toen onthuld werden.

  Pokemon: Let's Go Eevee

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.