Pokémon Sun & Moon details onthuld - Nieuwe Pokémon & gameplay

  Tijdens het Treehouse Live evenement heeft Nintendo een aantal Pokémon Sun & Moon details uit de doeken gedaan. Zo krijgen we onder andere meer informatie over de regio, de nieuwe Pokémon en het verhaal.

  In Pokémon Sun & Moon verken je een nieuwe regio genaamd Alola, een eiland bestaande uit vier delen dat erg doet denken aan Hawaii. Op dit eiland kan je aan de slag gaan met de nieuwe starters Poppio, Litten en Rowlet. Professor Fukui zal je helpen op je avontuur, samen met zijn mysterieuze assistent.

  Het verhaal zal draaien om jouw personage (dat wederom naar gelieve aan te passen is), dat verhuist naar de nieuwe Alola regio. Meer details onthulde Nintendo niet. Wel zullen de legendarische Pokémon een rol in het verhaal spelen.

  Nintendo onthulde ook een paar nieuwe Pokémon. Yungoos is een Pokémon die lijkt op een soort naakte molrat, waarschijnlijk een normal type. Ook kregen we Pikipek te zien, een vliegende Pokémon met het uiterlijk van een specht en Grubbin, een bug Pokémon.

  Pokémon Sun & Moon Details

  Pokémon Sun & Moon details - Gestroomlijnde gevechten

  Pokémon Sun & Moon maken gevechten iets gestroomlijnder dan in voorgaande delen. Je kan nu op een klein icoontje drukken om te zien wat de status is van een Pokémon van de tegenstander. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe vaak de attack stat omlaag is gegaan (met een aanval als Growl). Ook staat er nu de effectiviteit van een aanval naast de naam. Dit krijg je te zien als je een Pokémon meer dan één keer bevecht.

  Hoewel alle Pokémon vangen een flinke uitdaging is, wordt er een poging gedaan om deze taak wat aantrekkelijker te maken. Dit wordt gedaan Als je een nieuwe Pokémon gevangen hebt krijg je een witte Pokéball te zien. Dit kan een andere vorm van de Pokémon voorstellen, of een evolutie.

  Als laatste zullen Pokémon Sun & Moon ook een nieuwe modus genaamd Battle Royal hebben. Dit is een multiplayermodus waar vier spelers met ieder drie Pokémon tegen elkaar vechten. Nadat een speler al zijn Pokémon verliest, wint de speler die de meeste tegenstanders verslagen heeft en zelf de meeste overgehouden heeft.

  Pokémon Sun & Pokémon Moon komen op 23 november 2016 naar de Nintendo 3DS.

  Pokemon Moon

  Verkijgbaar vanaf 23 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.