Pokemon persconferentie 2019 - Alle aankondigingen op een rij!

  In de nacht van 28 op 29 mei heeft The Pokémon Company een Pokemon persconferentie gehouden. Daarin zijn enkele games en diensten onthuld. Wij hebben alles dat er is aangekondigd (en relevant is voor Nederland) voor je verzameld en op een rijtje gezet.

  The Pokémon Company

  5. Pokémon Home

  Pokémon heeft traditioneel gezien een manier gehad om je Pokémon van oude games naar nieuwere games over te dragen. Logisch, want de serie heeft het graag over de band tussen trainers en hun Pokémon. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat er snel informatie zou komen over hoe het ging werken voor de achtste generatie. Dit is bevestigd tijdens de Pokemon persconferentie.

  Pokémon Bank komt niet naar Nintendo Switch. In plaats daarvan komt er een nieuwe applicatie genaamd Pokémon Home. Deze cloud-service zal werken met Pokémon Bank, Pokémon Go, Let’s Go Pikachu en Eevee en Sword en Shield. Voor alles behalve Sword en Shield is de trip naar Pokémon Home éénrichtingsverkeer. Voor Sword en Shield werkt Home in beide richtingen, zoals eerdere games met Pokémon Bank. Pokémon Home komt begin 2020 uit.

  4. Pokémon Sleep

  Houd je van Pokémon en slapen? Vind je het jammer dat je, tenzij je toevallig over Pokémon droomt, deze twee hobby’s niet kunt combineren? Vanaf volgend jaar is dat geen probleem meer! In 2020 komt de mobile game Pokémon Sleep uit, waarin je slaapgedrag invloed heeft op je game. Wat dat precies inhoudt is niet bekend gemaakt en helaas kunnen we ons er ook geen voorstelling van maken. Het is dus nog even afwachten tot er meer details vrijkomen.

  Wel weten we dat de app gaat werken met een nieuwe accessoire: Pokémon Go Plus + (twee keer plus, dus). Overdag werkt dit apparaat hetzelfde als een normale Pokémon Go Plus. ‘s Nachts houdt het je slaaptijd bij en stuurt het deze door naar je smartphone. De gameplay van Pokémon Sleep is een mysterie, maar naar aanleiding van de aankondiging kun je nu in Pokémon GO slapende Snorlax vangen.

  3. Pokémon Masters

  Pokémon Masters is een tweede mobile game die is aangekondigd tijdens de Pokemon persconferentie. In deze game kun je zij aan zij vechten met beroemde trainers uit eerdere Pokémon games. In deze gevechten neem je het op tegen andere bekende trainers. Of de game een verhaal heeft en of er andere features dan vechten zullen zijn komen we in juni te weten. Dat betekent waarschijnlijk dat de game besproken wordt in de Pokémon Direct of tijdens E3.

  Trainers die we in de trailer kunnen zien zijn onder andere Brock, Misty, Cynthia en Blue. Het lijkt er dan ook op dat de trainers in de game geselecteerd worden uit eerdere champions, gym leaders, rivalen en speelbare personages. Misschien dat er ook nog memorabele normale trainers in de game zitten. Een shot uit de trailer waarin Rosa (uit Black en White 2) wordt bijgestaan door twee soorten ace trainer geeft ons hoop dat Youngster Joey meevecht.

  2. Detective Pikachu 2

  Detective Pikachu liet ruimte over voor een vervolg en dat vervolg komt er. Mogelijk dankzij het succes van de film is een Detective Pikachu 2 nu in ontwikkeling voor Nintendo Switch. Het lijkt erop dat de game nog niet ver in ontwikkeling is, dus we verwachten voorlopig nog geen verdere informatie dan het weinige nieuws dat de Pokemon persconferentie voor ons had.

  Ondanks dat het gaat om een vervolg op een 3DS game komt Detective Pikachu 2 alleen naar Switch. Voor fans van het origineel die geen Switch hebben is dit misschien een teleurstelling, maar er zullen na de release van Sword en Shield later dit jaar nog maar weinig Pokémon fans zijn die bij deze groep horen.

  1. Pokémon Shirts

  Een aankondiging uit de Pokemon persconferentie die niet direct met een game te maken heeft is dat de Japanse Pokémon Shirts wordt uitgebreid naar Europa en Noord-Amerika. Het gaat niet om normale t-shirts, maar om luxe overhemden. Deze overhemden hebben designs van de originele 151 Pokémon en kunnen besteld worden als net, casual, of met korte mouwen.

  Ook kun je zelf kiezen welke Pokémon er op verschillende delen van het overhemd staan. Aan die grote mate van kwaliteit en aanpassingsmogelijkheden hangt wel een prijskaartje. Misschien dat de prijs iets omlaag gaat naarmate de shirts in meer delen van de wereld beschikbaar zijn, maar voor nu zal het even goed nadenken zijn voor je iets bestelt.

  Dat was de hele Pokemon persconferentie

  Wat vond jij van de persconferentie? Zaten er games voor je bij? Misschien heb je zin om te vechten met je favoriete trainers, of wil je slapend gamen. Laat vooral van je horen als je een favoriet onderdeel van de Pokemon persconferentie had! Ook als je het niks vond mag je natuurlijk reageren.

  Detective Pikachu 2

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.