Pokemon GO verliest betalende spelers

  Pokemon GO verliest flink in het aantal betalende gebruikers van de app. Ten opzichte van het piekmoment, is de app nu ongeveer 79% van alle betalende spelers kwijt.

  Maar ondanks dat doet Pokemon GO het nog prima tussen al het andere app-geweld. Onderzoekbureau Slice deed onderzoek naar het marktaandeel van mobiele games.

  Opvallende genoeg was het spel van Niantic nog goed voor 28,4% van alle omzet die werd gemaakt door middel van games op de mobiel. Dat is ruim zes keer meer dan de tweede op de lijst van aandeelhouders in mobile gaming. Candy Crush Saga is goed voor 4,5% van de totale markt.

  Pokemon GO verliest, maar blijft winstgevend

  Pokemon GO verliest dan wel spelers, de game is dus nog steeds ongekend populair en Niantic hoeft zich dus ook nog geen zorgen te maken om negatieve winstcijfers. Pokemon GO heeft veel goeds betekend voor de markt waar het zich in bevindt. Nog nooit eerder waren er zoveel mensen die in-app aankopen deden. Daarnaast heeft de app gezorgd voor een flinke toename in de verkoop van Pokemon merchandise.

  De winst rondom speelgoed, games en kleding is met 233% gestegen na de release. Oudere Pokemon 3DS spellen verkochten beter dan voor de release van Pokemon GO. Waarschijnlijk zal het succes van de app ook een duit in het zakje doen bij de aanstaande release van de Pokemon Sun en Moon.

  Naar de Apple Watch

  Ondanks dat het aantal betalende spelers daalt, gebeurt er nog genoeg rondom Pokemon GO. Zo komt de app naar wearables zoals de Apple Watch, komt er een speciale wearable specifiek voor Pokemon GO en is er recent een nieuwe update uitgekomen.

  Grote vraag is of het marktaandeel van Pokemon GO de komende maanden zal stagneren of juist verder daalt met het koude weer in het vooruitzicht.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.