Pokemon Go update stopt ondersteuning voor oudere iPhones

  De opkomende Pokemon Go update van 28 februari betekent een einde aan de ondersteuning voor iPhones en iPads die geen iOS 11 gebruiken. Dat heeft ontwikkelaar Niantic op de Pokemon Go blog vermeld.

  Pixabay

  De update zorgt ervoor dat iPhones zo nieuw als de 5 en 5c niet meer ondersteund worden. Elk apparaat van Apple dat niet minimaal op iOS 11 draait wordt uitgesloten van de Pokémon Go update. Spelers met apparaten die niet aan de eisen voldoen kunnen vanaf het moment dat de update ingaat, op 28 februari, niet meer op hun account komen op deze apparaten. Naast de iPhone 5 en 5c behoren daar ook de iPad (3e & 4e generatie), iPad Mini (1e generatie) en de iPad 2 bij.

  Pokemon Go update grote verbetering

  Het uitsluiten van oudere apparaten is het gevolg van verbeteringen aan Pokémon Go die ervoor zorgen dat de applicatie te zwaar wordt om te ondersteunen. Dit belooft veel voor de update. Laatst meldden wij al dat er een grote update op komst was. Door de oude apparaten achter te laten grijpt Pokémon Go de mogelijkheid om de nieuwe Augemented Reality technologie waar iOS 11 over beschikt te gebruiken. Het spel komt er door deze verandering nog beter uit te zien.

  Pokémon Go kwam in de zomer van 2016 uit voor iOS- en Android-smartphones en nam de hele wereld bij storm. Op 6 juli 2016 werd het uitgebracht in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Vanwege de enorme populariteit waren er server problemen, waardoor het spel pas op 16 juli in Nederland werd uitgebracht. Hoewel een groot aantal spelers na de hype zijn gestopt, blijft de game nog zeer populair. Onlangs werd de derde generatie Pokémon toegevoegd.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.