Pokemon GO servers kunnen drukte niet aan na uitbreiding launch

  Pokemon GO is wereldwijd een enorm succes. Vandaag werd de game in 26 nieuwe landen officieel gelanceerd, waaronder Nederland en België. De Pokemon GO servers kunnen dit echter niet aan.

  De afgelopen week hadden de Pokemon GO servers het al zwaar met al het verkeer uit onder andere de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook speelden tal van mensen uit anderen landen de game al via een omweg.

  Vandaag is de Pokemon GO lancering uitgebreid met 26 nieuwe landen. Ook in Nederland en België is de game nu te downloaden via de App Store en Play Store.

  Deze uitbreidingen is echter zwaar voor de Pokemon GO servers. Tal van spelers maken melding van onbereikbare servers. Data wordt niet goed bijhouden door de overbelasting en mensen kunnen niet inloggen.

  Meer Pokemon GO servers

  Ontwikkelaar Niantic is druk bezig om extra servers te plaatsen om de storingen tegen te gaan. Verwacht wordt echter dat de komende dagen door de enorme drukte de problemen nog niet allemaal verholpen zullen zijn.

  Ondertussen kent Nederland al 1,3 miljoen spelers. Dat was zelfs voor de officiele lancering van de app. Die vond vandaag dan toch plaats, waardoor zich nog veel meer Pokémon-trainers zich bij de groep aansluiten.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.