Pokemon GO Safari event in Nederland uitgesteld na problemen

  Onlangs werd aangekondigd dat er Pokemon GO Safari Zones naar Europa zouden komen, inclusief een evenement in Amstelveen. Deze is nu uitgesteld.

  Na de problemen met het Pokemon GO Fest in Chicago heeft ontwikkelaar Niantic besloten om de evenementen in Europa uit te stellen. Het was origineel de bedoeling om in augustus verschillende Pokemon GO Safari Zones naar Europese steden te brengen, maar dat gaat voorlopig niet door.

  Nieuwe datum Pokemon GO Safari Zones onbekend

  De negatieve ervaringen met het evenement in Amerika heeft ervoor gezorgd dat Niantic wat meer tijd neemt om de Europese events voor te bereiden. De Safari Zones voor Kopenhagen, Praag, Stockholm en Amstelveen zullen pas later plaatsvinden. Een exacte datum is nog niet bekend.

  Grote problemen in Chicago

  Bij het Pokemon GO Fest in Chicago konden de duizenden deelnemers geen verbinding maken met de app. Dit kwam doordat de lokale infrastructuur de vele gamers niet aan kon, maar ook doordat de Pokemon GO servers zelf niet voldoende waren om alle spelers tegelijk te verwerken.

  Na afloop had Niantic wel een klein goedmakertje, zoals het terugbetalen van de tickets en het geven van enkele bonussen. Sommige spelers vonden dit echter niet genoeg, aangezien zij ook reiskosten hadden gemaakt om erbij te zijn. Zij hebben een advocaat ingeschakeld om te proberen dat geld terug te krijgen.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.