'Pokemon GO rares moeten verbannen worden van scholen'

  Dat claimt het Franse ministerie van onderwijs. Pokemon GO rares die in of rondom scholen opduiken trekt namelijk ongewenste mensen aan. Ongelukken liggen in een klein hoekje en dit is een risico dat de minister liever niet neemt.

  De Franse minister Najat Vallaud-Belkacem gebruikte hierbij als argument het voorval dat optrad in New York nadat er een zeldzame Pokémon opdook in Central Park. Beelden hiervan verschenen op YouTube en lieten zien hoe een menigte van duizend man het park in rende om de zeldzame Pokémon Vaporeon te vangen.

  In Taiwan trad eenzelfde voorval op. Duizenden mensen haastte zich door de straten op jacht naar een Snorlax. Dit is niet alleen gevaarlijk voor de Pokémon spelers zelf, maar ook burgers die op het verkeerde moment op deze plek aanwezig waren. Of er gewonden zijn gevallen is niet bekent.

  Verbannen Pokemon GO rares levert teleurstelling op

  Studenten zijn teleurgesteld over de uitspraken van de minister, maar velen begrijpen het punt van Vallaud-Belkacem wel. De Pokemon GO rares kunnen voor ongewensten mensen op het terrein zorgen. Niet alleen zullen studenten hiervan afgeleid raken, maar is er ook een mogelijkheid dat ze gewond raken.Vallaud-Belckam zou graag rond de tafel gaan zitten met Niantic om dit risico te bespreken.

  Op het moment heeft Niantic nog niet gereageerd op het verzoek van de minister. Eerder beloofde Niantic wel dat ze in de toekomst beter op zou letten met het plaatsen van Pokestops. Zo wil het bedrijf voorkomen dat de spelers zich gaan verzamelen rond oorlogsmonumenten en andere herdenkingsplaatsen. Of scholen ook op dit lijstje komen te staan is nog maar de vraag.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.