Pokémon GO PvP trainer battles aangekondigd door Niantic

  Pokémon Go trainer battles komen binnenkort naar Pokémon Go. Door deze nieuwe feature kunnen Pokémon trainers het tegen elkaar opnemen in 1 tegen 1 gevechten. Trainer battles worden de eerste PvP features van Pokémon GO en brengen de games dichterbij de traditionele Pokémon ervaring.

  Niantic

  De trainer battles worden ingedeeld in drie divisies. Aan elke divisie zit een CP-limiet per Pokemon verbonden. De divisies zijn Great, Ultra en Master. Dit is het CP-limiet per divisie:

  â Great League: 1500 CP-limiet per Pokemon

  â Ultra League: 2500 CP-limiet per Pokemon

  â Master League: Geen CP-limiet per Pokemon

  De divisies moeten de online trainer battles toegankelijk maken voor alle trainers, beginners en veteranen. CP-gegevens zijn dan ook niet het belangrijkste voor de trainer battles. Trainers moeten tactisch en strategisch te werk gaan als het gaat om PvP gevechten. Dus bijvoorbeeld kijken naar de effectiviteit van je Pokemon-soort tegen andere Pokemon-soorten.

  Pokemon Go Leagues

  Pokemon Go trainer battles eerste PvP modus

  De trainer battles worden de eerste PvP features van Pokémon GO. Niantic gaf al eerder dit jaar aan dat het bezig was met trainer battles. Recentelijk liet Niantic via tweets weten dat het steeds dichterbij komt.

  Toch heeft Pokémon GO tot nu toe alleen maar PvE mogelijkheden gehad. Zo kwamen er eerder in de game al Gym Battles en Raids tevoorschijn die spelers de kans gaven om samen de strijd aan te gaan.

  Het is nog niet duidelijk wanneer de trainer battles uitkomen. Het is ook nog niet bekend hoe het vechtsysteem eruit komt te zien. Wordt het mechanisme hetzelfde als in Gym Battles en Raids of wordt die speciaal voor PvP aangepast? Het enige wat trainers nu al kunnen doen is alvast een party aanmaken voor een bepaalde divisie en wachten tot het zover is.

  Eerder dit jaar kwamen Pokémon Let's Go: Eevee en Pikachu uit, games die de traditionele Pokémon gameplay combineerden met de speelstijl van GO. Bekijk hier onze review over deze Pokémon game op de Nintendo Switch.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.