Pokemon GO Nederland heeft al 1,3 miljoen Pokémon trainers

  Het kan je nauwelijks ontgaan zijn, maar Pokémon GO is de wereld aan het bestormen. Ook het kikkerlandje kan er wat van, want Pokemon GO Nederland kent nu al ruim een miljoen spelers!

  De officiële applicatie is nog niet eens uitgebracht en nu al gaan meer dan 1,3 miljoen mensen in Nederland de straat op om de digitale wezens te verzamelen. Het is de nieuwste hype op het gebied van smartphone games en de populariteit neemt alleen nog maar toe. Waar je dan ook om je heen kijkt, zie je mensen druk bezig zijn om de Pokémon vangen en toe te voegen aan hun collectie. Onderzoeksbureau Multiscope heeft een onderzoek gedaan onder 1074 Nederlanders en daar zijn een aantal feiten met betrekking tot het Pokemon GO Nederland gebruik naar voren gekomen.

  Pokemon GO Nederland zet aan tot bewegen

  Meer dan tweederde van de Nederlanders weten wat Pokémon GO is en weten van het bestaan. Bepalende factors bij het spelen van de game zijn nostalgie en het feit dat het spel ervoor zorgt dat je beweging krijgt. Zo blijkt uit het onderzoek dat zes op de tien Pokémon GO spelers zelfs speciaal eropuit gaat om nieuwe Pokémon te vangen. Hier worden aardig wat calorieën bij omgezet, want 85 procent van de Pokemon GO Nederland spelers speelt het spel al dagelijks en 40 procent verwacht het spel een half jaar of langer te spelen.

  Pokémon GO is nog niet uitgebracht in Nederland, maar het is nu simpelweg aftellen van dagen. Zo Hebben de afgelopen dagen al andere Europese landen als Duitsland, Portugal en Italië kennisgemaakt met de officiële applicatie. Pokémon GO is niet de enige Pokémon game die dit jaar uit gaat komen. Ook Pokémon Sun en Moon worden dit jaar uitgebracht op 23 november!

  Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent de Pokemon GO app kan je terecht op onze Pokemon GO pagina.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.