Pokemon GO markt wordt uitgebouwd tot 200 landen

  Volgens John Hanke, CEO van Niantic, de ontwikkelaar van Pokemon GO, zijn er geen grenzen als het aan komt op het uitbouwen van de Pokemon GO markt. Volgens Hanke is er geen limiet en gaat het bedrijf rustig door met het uitrollen van de game, tot de grens van 200 landen is bereikt.

  In een gesprek met Reuters zegt Hanke dat er geen limiet bestaat als het gaat om het uitbouwen van de Pokemon GO markt in verschillende landen en regio's. De game is inmiddels uit in Australie, de V.S., het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en vanmorgen volgden Spanje, Italie en Portugal. Binnenkort komen daar een heleboel landen bij, waaronder Nederland.

  Hanke wilde verder niets kwijt omtrent de data waarop de release in de verschillende landen zal verschijnen. Maar een terugblik op de lancering van Ingress, een andere AR game van Niantic, leert ons dat het bedrijf twee maanden de tijd nam om een net zo groot bereik aan te spreken.

  Pokemon GO markt in China en Korea loopt vertraging op

  Niantic schijnt achter de schermen nog druk bezig te zijn met het moederbedrijf, Google, om alle mapping goed in kaart te brengen voor de Pokemon GO markt wordt uitgebreid. Met name met China en Zuid Korea, twee grootmachten als het gaat om de gaming industrie, laten nog even op zich wachten vanwege veiligheidsregelingen.

  Ondanks dat de Pokemon GO game nog niet in China, Japan en Korea is gelanceerd, is deze wel een regelrechte hype. Miljoenen mensen gaan dagelijks de straat op om de nodige Pokemon te verzamelen. Ook in Nederland zijn we al behoorlijk aan de slag gegaan en dat terwijl de game ook bij ons nog uit moet komen.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.