Dit zijn de Pokemon GO makers - Niantic

  Pokemon GO is een regelrechte hit en de hele wereld is al in de ban van de nieuwe mobiele game. Dat terwijl de game in Nederland en andere delen van de wereld nog officieel uit moet komen. Maar wie is het bedrijf achter deze kaskraker? Wie zijn de Pokemon GO makers?

  Pokemon GO is in 2014 als een 1 april grap ontstaan. Destijds plaatste Google op haar Google Maps allerlei Pokemon kriskras op de landkaart, voor jou om deze als Pokemonkaarten te verzamelen. Het ging door het leven als de Pokemon Challenge en kende een ongekende populariteit. Het grote verschil met Pokemon GO was dat spelers niet naar buiten hoefden om Pokemon te vangen, maar gewoon over de wereld konden bewegen in Google Maps op zoek naar hun favoriete wezens.

  Niantic Labs zijn dé Pokemon GO makers

  Niantic Labs, een softwarebedrijf en dochter van Google, nam het succes van de 1 april grap erg serieus en ging in samenwerking met Nintendo met het idee aan de slag. Nintendo is namelijk eigenaar van de Pokemon licentie. Nu, iets meer dan twee jaar later, is Pokemon GO (deels) verschenen en is het een regelrecht succes en breekt de game het ene record na het andere. De Pokemon GO makers plaatsen met behulp van augmented reality Pokemon in onze eigen wereld om voor ons als Pokemon trainer te vangen. Mocht je nog niet bekend zijn met Pokemon GO, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt, dan kan je hier meer lezen over de uit de hand gelopen 'grap'.

  Niantic staat bekend om haar augmented reality games en wil op deze manier vernieuwende entertainment met de wereld om ons heen verweven, met het doel dat wij nieuwe plaatsen bezoeken, leren van de wereld om ons heen en nieuwe mensen ontmoeten. Zo maakten de nieuwbakken Pokemon GO makers enkele jaren geleden al Ingress, dat sinds de lancering al 14 miljoen keer gedownload is en in meer dan 200 landen wordt gespeeld. Per dag verwerkt het spel meer dan 200 miljoen interacties tussen de mens en echte en virtuele objecten in de fysieke wereld om ons heen.

  In Ingress moeten spelers in teamverband - net als in Pokemon GO - naar belangrijke punten in steden om deze gebieden te 'veroveren'. Hoe meer van deze 'portalen' jouw team in driehoeks-verbinding in bezit heeft, des te hoger je score is. Dit is de basis voor de Pokemon GO makers geweest voor Pokemon GO en in deze game wordt dit nog verder uitgewerkt waarbij er meer ruimte komt voor 3D en AR-technieken.

  Daarnaast hebben de Pokemon GO makers ook nog Field Trip ontwikkeld. Een app die aangeeft wanneer je belangrijke bezienswaardigheden passeert en die je, wanneer je dit wilt, meer informatie hierover kan geven. Dit is iets wat je ongetwijfeld herkent als PokeStops, als deze game reeds aan het spelen bent. Op die manier dienen zowel Ingress als Field Trip met hun functies als basis voor de ontwikkeling van Pokemon GO. Beide apps zijn gebaseerd op augumented reality.

  Sinds vandaag is de Pokemon GO release in Europa geland. Duitsland kan officieel als eerste aan de slag met de game. Het is dus een kwestie van dagen, misschien wel uren voordat er een Pokemon GO download Nederland komt. Als je niet langer meer kan wachten, zijn er ook opties om via een klein omweggetje toch al in het bezit te komen van de app. Je leest hier hoe je dat doet voor Android en hier hoe je dat doet voor je iPhone.

  Voor alle informatie omtrent Pokemon GO kan je terecht op onze Pokemon GO pagina.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.