Pokemon Go klachten ingediend bij Amerikaanse Consumentenbond

  Hoewel de Pokemon GO klachten verschillen van aard, gaat het grootste deel over weggegooid geld. Veel van deze klachten ontstonden door serverproblemen of vanwege bans die Niantic uitdeelde aan spelers die externe applicaties gebruikten voor het vinden van Pokemon.

  Spelers zouden soms honderden dollars kwijtgeraakt zijn toen zij een in-game ban kregen. Kortom: geen account meer en ook geen geld meer. De bans gebeurden overigens zonder waarschuwing. Polygon onderzocht de kwestie en vroeg de gegevens op.

  Het grootste deel van de ingediende Pokemon GO klachten is gericht naar Niantic, (56 van de 72), terwijl de rest over Nintendo en The Pokemon Company gaat. De 72 klachten zijn sinds juli ingediend bij de Federal Trade Commission; de onafhankelijke Amerikaanse variant van onze Consumentenbond.

  Pokemon Go klachten over privé terrein

  Het andere deel van de Pokemon GO klachten gaat over Pokemon Gyms op privé terrein. Zo zou een klein ziekenhuis in Oregon constant Pokemon GO spelers op bezoek krijgen. Deze vragen of zij op plekken mogen komen waar zij niks te zoeken hebben.

  Ze kunnen zo patienten tegenkomen, terwijl het ziekenhuis de privacy van die patienten wil beschermen. Het ziekenhuis verzoekt Nintendo om niet toe te staan dat ziekenhuizen en klinieken een populaire locatie worden voor Pokemon jagers.

  Pokemon GO klachten over veiligheid en privacy

  Privacy is ook een issue: Pokemon GO zou aggresief zijn in het verkrijgen van gevoelige privé informatie. De game spelen kan namelijk alleen als je volledige toegang verleent tot (en inlogt met) je Google account. Informatie als emails, calender, contacten en meer van de betreffende gebruiker zijn dan voor het oprapen, aldus de klacht.

  Die toegangsrechten alsnog ontnemen werkt niet echt: zodra je weer inlogt met je Google account, dan verleen je die toegang gewoon weer.

  Bezorgde ouders

  Twijfels over de veiligheid van Pokemon GO, vooral vanuit ouders en weggebruikers, komen ook aan bod. Bezorgde ouders kaarten (bijna) incidenten aan en vinden Pokémon GO ronduit een onveilig product. Niet alleen voor de spelers zelf, maar ook voor andere weggebruikers.

  Pokemon GO blijft een controversieel onderwerp. Zo richtte het spel pasgeleden nog een chaos aan in Tokio. Ook zou het aantal betalende spelers inmiddels aan het afnemen zijn.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.