Pokemon GO iOS en Android versie brengen 14 miljoen in het laatje

  Hoewel de game in veel regio's nog niet officieel is uitgekomen stijgen de opbrengsten van de game de pan uit. Binnen een week hebben de Pokemon Go iOS en Android versies samen al meer dan 14 miljoen dollar opgebracht.

  Het is de best verdienende app van dit moment. De Pokemon GO iOS app staat al sinds vorige week vrijdag op de nummer één positie in de lijst met best verdienende apps. Ook heeft de app er voor gezorgd dat de aandelen van Nintendo op het hoogste punt sinds de jaren '80 staan.

  Pokemon GO iOS en Android apps verdienen samen meer dan 14 miljoen

  Volgens SuperData, een website die de digitale omzet cijfers in de gaten houd heeft Pokemon Go nu al meer geld opgebracht dan elke andere mobile titel in de franchise. Pokemon Shuffle was de vorige best verdienende Pokemon iOS en Android app met 14.3 miljoen. De app had daar vanaf augustus vorig jaar voor nodig om te bereiken.

  De hoeveelheid geld die een gebruiker besteed aan apps en micro transacties is ook enorm gestegen sinds de release. De vorige cijfers zijn van mei en zijn sinds die tijd 2.3% gestegen voor iOS en 3% voor Android. Veel van dit verschil wordt toegeschreven aan Pokemon GO.

  Het is afwachten of Pokemon GO dit momentum vol weet te houden. Tot die tijd zal het in ieder geval nog wel even de nummer één Pokemon mobile game blijven.

  Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent Pokemon GO kan je terecht op onze Pokemon GO pagina.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.