Pokémon GO Gen 5 is live en brengt de Unova-regio met zich mee

  Dat Ash eindelijk een kampioen is geworden in de anime is reden voor een feestje en toevallig hangt zijn feest samen met de release van Gen 5 in Pokémon GO. De nieuwe update is gisteravond om 22.00 uur live gegaan en brengt veel nieuws met zich mee. Alle details over Pokémon GO Gen 5 vind je hier!

  Niantic

  Niantic heeft op haar website een aantal details onthuld over de toevoeging van Gen 5 in Pokémon GO. Zo zijn er een flink aantal Pokémon uit de Unova-regio (bekend van Pokémon Black & White) te vinden in de game, waaronder Snivy, Tepig, Oshawott, Patrat, Lillipup en Purrloin. Ook Pidove, Blitzle, Dribur en Foongus zijn nu in de game te vinden. Al deze Pokémon en meer kun je ook uitbroeden via de verschillende soorten eieren die in de game zitten.

  Hieronder een overzicht:

  • 2 km Eggs: Patrat, Lillipup, Purrloin, Pidove
  • 5 km Eggs: Snivy, Tepig, Oshawott, Blitzle, Drilbur, Foongus
  • 10 km Eggs: Ferroseed, Klink, Litwick, Golett, Deino

  Een aantal van deze nieuwe monstertjes is ook te vinden in de Pokémon GO Raids, de groepsgevechten waarin je met een aantal trainers tegelijkertijd tegen een Pokémon moet vechten. Hier kun je Lillipup, Patrat en Klink vinden. Die laatste is op dit moment alleen te verkrijgen door middel van de Raids.

  Pokémon GO Gen 5 brengt regio-exclusieve Pokémon

  Net als eerdere generaties brengt ook Gen 5 een aantal regio-exclusieve Pokémon met zich mee. Hieronder zie je precies welke Pokémon jij in een bepaalde regio op de wereld kunt vinden.

  • Azië en Oceanië: Pansage
  • Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India: Pansear
  • Noord- en Zuid-Amerika en Groenland: Panpour
  • Westelijk halfrond: Heatmor
  • Oostelijk halfrond: Durant

  Verder kun je Patrat en Lillipup in hun Shiny-vorm vinden en wordt er een Unova Stone geïntroduceerd. Die steen heb je nodig om bepaalde Pokémon te evolueren en kun je via Reasearch Breakthroughs vinden. Je kunt de steen bijvoorbeeld op Lampent gebruiken, die ook in de game is verschenen.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.