Pokemon Go Fest Chicago verliep met grote problemen

  Het Pokemon Go Fest Chicago ging niet helemaal zoals gepland. Het evenement verliep zelfs zo slecht dat de mensen die een kaartje hadden gekocht, hun geld terugkrijgen. Ook krijgen deelnemers wereldwijd honderd dollar aan Pokecoins.

  Het evenement werd zaterdag gehouden in de Amerikaanse stad Chicago. Het grootste probleem was het constante wegvallen van de connectie met het spel. De game was onspeelbaar voor een groot deel van de mensen dat op kwamen dagen. Het kwam John Hanke, CEO van ontwikkelaar Niantic, op boe-geroep te staan toen hij het podium opkwam.

  Pokemon Go Fest Chicago: We can't play!

  Naast de negatieve geluiden werd er ook zelfs leuzen geroepen als 'We can't play' en 'Fix the game'. Dat was waarschijnlijk niet het ontvangst waar Hanke op gehoopt of op gerekend had. Het probleem was niet gelimiteerd tot Chicago, want wereldwijd konden spelers moeilijk verbinding maken met het spel, nu is dat probleem zo goed als opgelost.

  Het andere probleem tijdens het evenement gold alleen voor de bezoekers. Zij die een ticket wisten te bemachtigen, voor tien dollar, werden geconfronteerd met enorme wachtrijen om het park in te kunnen. Op Twitter melden bezoekers dat ze maar liefst vier uur in de rij hebben moeten staan om het park in te mogen. Of dit geheel waar is, is onbekend.

  Te klein gebied

  Nog een ander probleem tijdens het evenement was dat spelers klaagden over de krappe ruimte waar de Pokemon spawnden. Teveel spelers moesten naar een bepaald gebied zodat ze de Pokemon konden vangen, alleen het gebied was te klein voor de hoeveelheid spelers dus mensen achteraan hadden pech. Niantic heeft dat later op de dag proberen op te lossen door het gebied te vergroten.

  Op 12 augustus is het ook zover in Nederland, op die datum wordt namelijk het Pokemon Go Safari Zone event gehouden in Amstelveen. Het is voor deelnemers te hopen dat er dan geen sprake zal zijn van zulke problemen.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.