Pokémon Go krijgt binnenkort een Augmented Reality multiplayer-modus

  Pokémon GO is nog steeds razend populair en ontwikkelaar Niantic blijft dan ook komen met nieuwe content voor de mobiele game. Binnenkort kunnen spelers zelfs op een nieuwe manier op avontuur gaan.

  Niantic Labs is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van de volgende generatie Augmented Reality. Met deze technologie kan je digitaal elementen op het scherm toevoegen, die in de echte wereld aanwezig lijken te zijn. De ontwikkelaar gaat de techniek gebruiken in een nieuwe feature die de titel Buddy Adventure draagt.

  In de nieuwe modus kunnen spelers een Pokémon kiezen waarmee ze op avontuur kunnen gaan. Je kan de modus bovendien samen spelen met een andere speler in de buurt. Op het scherm van de Android- of iOS-smartphones zullen beide spelers dan dezelfde Augmented Reality-beelden kunnen zien. Wat het avontuur van Buddy Adventure precies inhoudt is nog niet duidelijk. Een specifieke releasedatum is daarnaast ook nog niet bekendgemaakt door Niantic. Ergens in de komende maanden moet de nieuwe modus lanceren.

  De populairste Pokémon-game ooit

  Pokémon GO is gelanceerd in 2016 en werd binnen no-time de populairste titel in de franchise. De samenwerking tussen Niantic Labs, Nintendo en The Pokémon Company is sinds de release al meer dan één miljard keer gedownload en heeft al meer dan drie miljard dollar opgebracht. Vorig jaar genoot de game nog van 147 miljoen actieve gebruikers.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.