Pokemon GO Battle Systeem komt er waarschijnlijk aan

  In een interview tijdens de TechCrunch Disrupt SF laat John Hanke, algemeen directeur van Niantic, weten dat de kans groot is dat het Pokemon GO Battle Systeem onderweg is.

  Op de beurs in San Francisco werd Hanke op het podium geïnterviewd voor groot publiek. Hier vertelt de baas van Niantic over de toekomst van Pokemon GO en hoe het bedrijf in grote lijnen verder wil met de game.

  Het bedrijf heeft een visie ontwikkeld door de kennis te gebruiken die ze heeft opgedaan tijdens het maken en doorontwikkelen van Ingress, het AR-spel waar Pokemon GO op gebouwd is.

  Ingress heeft inmiddels een trouwe community, verbeterde technologie, is speelbaar voor groepen en er zijn evenementen rondom de game. Dit houdt de game levend.

  Over de dalende cijfers in het aantal spelers maakt Hanke zich niet druk. Niantic zou graag Pokemon GO dezelfde kant opsturen als zij heeft gedaan met Ingress. Die richting zal het bloed worden van de game en het in leven houden.

  Pokemon GO Battle Systeem en meer wearables

  De meest opvallende uitspraak tijdens het interview is toch wel de uitspraak dat het Pokemon GO Battle Systeem er dan misschien toch echt aankomt. Concrete uitspraken doet John Hanke nog niet:

  "Ik heb een zoontje van 10 jaar oud. Hij is mijn Pokemon expert, we spelen samen. Hij wil tegen zijn vrienden vechten in Pokemon Go. Battlen is iets waar we veel over praten. Het is waarschijnlijk iets dat wel op ons pad zal komen."

  De directeur houdt dus nog een slag om de arm wat vechten met een Pokemon GO Battle Systeem betreft. Ook zou er gesproken zijn over het ruilen van Pokemon in de game.

  Ander belangrijk punt tijdens het vraaggesprek was het benutten van wearables. Zo zou de game naast Apple Watch ook naar Android Wear kunnen komen. Zolang dit bevorderlijk is voor de gameplay en de mobiliteit van de game, is Niantic bereid de mogelijkheden te onderzoeken.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.