Pokemon Go app is een goudmijn voor Niantic

  De Pokemon Go app blijkt een ware goudmijn voor ontwikkelaar Niantic. Het mobiele spel heeft al meer dan een miljard dollar opgehaald aan inkomsten. Bijna 80 procent daarvan is in 2016 verdiend.

  Pokemon Go kwam vorig jaar zomer uit en was een ware hit; zowel kinderen als volwassen gingen de deur uit op jacht naar Pokemon. Een jaar later blijkt het ook een gigantische hit te zijn op financieel niveau. Vanaf de release heeft het spel maar liefst 1,2 miljard dollar opgebracht.

  Pokemon Go app is een goudmijn

  Het spel is meer dan 752 miljoen keer gedownload op mobiele apparaten. Van 1,2 miljard dollar is in het eerste half jaar 950 miljoen opgehaald. De app heeft ook een positieve invloed op de verkoop van de 'reguliere' Pokemongames zoals Pokemon Sun en Moon. Dat meldt Nintendo.

  Niantic rolde vorige week nog een grote update uit voor het spel, spelers kunnen nu tegelijk een raid uitvoeren waardoor zij een zeldzame Pokemon kunnen aanvallen en vangen. Ook is er nu een TM-systeem waar je nu gebruik kunt maken van een TM en dus een andere aanval hebt.

  Shiny Pikachu?

  Er gaan geruchten over een bijzondere soort Pikachu die binnenkort te vangen is in Pokemon Go. De reden dat de geruchten de rondte gaan is het feit dat dataminers in de codes van Pokemon Go een code hebben gevonden die een shiny Pikachu voorspelt.

  Sinds de vorige update is het mogelijk om zelf gyms te maken in samenwerking met andere spelers. Van iedere soort Pokemon kan er maar één in de gym verschijnen, hierdoor staan uitdagers niet iedere keer tegen zes Gyarados en zes Dragonites.

  Niantic heeft ook een anti-cheat systeem voor het spel ontwikkeld. Pokemon die zijn gevangen door middel van vals spel, krijgen een rode streep bij hun naam. Het spel kampt met hackers die bots gebruiken om bijvoorbeeld legendarische Pokemon te kunnen volgen.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.