PlayStation winst wordt hoogste sinds 1998

  Sony stevent af op zijn grootste financiële succes sinds 1998, vooral dankzij de grote PlayStation winst. Dat blijkt uit een nieuw rapport, waarover Sony-baas Shuhei Yoshida spreekt in een interview met Bloomberg.

  Volgens Yoshida komt de PlayStation winst vooral voort uit de verkoop van PlayStation 4-games. Het Sony-hoofd denkt dat de diversiteit van het aanbod op die console de sleutel tot succes is gebleken:

  "De focus van de industrie is teveel ingeperkt. Kunnen we interessante nieuwe producten blijven produceren? Dat is een echte zorg geworden."

  PlayStation winst ook dankzij Indie games

  Sony's investeringen in indiegames op de PlayStation Vita, 3 en 4 hebben hun vruchten afgeworpen, met resultaten als The Tomorrow Children en Tokyo Jungle (die ruim 231.000 exemplaren verkocht) als gevolg. Yoshida schenkt net zoveel aandacht aan die kleinere games als aan blockbuster-titels.

  "Als Sony er niet was, zou ik dit nu nooit doen", meldt Yohei Kataoka, baas van Tokyo Jungle-studio Crispy, tegenover Bloomberg. "Het was als een engeleninvestering, iets ongehoords in de game-industrie."

  Tokyo Jungle

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.