PlayStation wil geen Minecraft cross platform play

  Tijdens de Xbox E3 persconferentie werd Minecraft cross platform multiplayer aangekondigd. Echter zal dit niet voor alle platformen gelden.

  Microsoft en ontwikkelaar Mojang lieten weten dat er een flinke update voor Minecraft aankomt. Grote verandering hierin is dat je zometeen de multiplayer met alle mensen kunt spelen, ongeacht het platform.

  Minecraft cross platform uitzondering

  Er is hier echter wel een uitzondering op. Sony wilde namelijk geen Minecraft cross platform play voor de PlayStation versies. Hierdoor kunnen zometeen wel Xbox One, Windows 10, Nintendo Switch, virtual reality en mobiele spelers samen online, maar niet PlayStation 4 gamers.

  Dat liet Jez Corden, schrijver bij Windows Central, weten via Twitter. Een verdere uitleg waarom Sony dit niet wil werd niet gegeven.

  4K update

  De komende Minecraft update moet naast de cross platform multiplayer nog meer bieden. Zo komt de game beschikbaar in de 4K resolutie waardoor alles er nog beter uit gaat zien, zeker op de Xbox One X. Deze update, die de naam Super Duper Graphics Pack draagt, moet ergens in de herfst verschijnen. Boven dit artikel is er een trailer van te zien.

  Minecraft is al jaren een enorm populaire game. Dat was ook Microsoft niet ontgaan, die de franchise voor 2 miljard dollar kocht. Ondanks dat de game nu in handen is van Microsoft, blijft deze uitkomen voor vrijwel alle platformen zodat iedereen toegang heeft.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.