PlayStation VR prijs en release onthuld

  Sony heeft tijdens de Game Developers Conference de PlayStation VR prijs en release onthuld. De virtual reality bril voor PlayStation zal 399 euro kosten en vanaf oktober in de winkels liggen.

  In navolging van Oculus en HTC heeft ook Sony de release van zijn virtual reality headset onthuld. De PlayStation VR prijs zal ver onder de concurrentie liggen. Het apparaat zal voor 399 euro in de winkels te vinden zijn. Wel moet je hiernaast nog een losse PlayStation Camera aanschaffen, zo staat op de officiele website vermeld.

  Het bedrijf maakte tijdens de persconferentie ook de PlayStation VR release bekend. Deze zal in oktober plaatsvinden.

  Veel PlayStation VR content in de maak

  Eind dit jaar moeten er al veel games voor PlayStation VR uitkomen. Er worden er dit jaar al ongeveer 50 verwacht. Verder werken 230 studio's aan nieuwe content voor de headset.

  Sony zelf zal met speciale apps en content komen voor virtual reality. Zo zal er een media app komen waarin virtual reality content te zien is. Maar ook van third-parties zal genoeg komen. Electronic Arts werkt aan een speciale versie van Star Wars Battlefront voor PlayStation VR.

  PlayStation VR prijs bekend

  PlayStation VR prijs ver onder concurrentie

  Met 399 euro ligt de PlayStation VR prijs ver onder de concurrentie. De Oculus Rift zal 699 euro kosten en de HTC Vive is met 799 dollar de duurste. Beide vereisen ook snelle PC's terwijl de PlayStation VR met een PS4 werkt.

  De PlayStation VR is nu al te pre-orderen in Nederland via deze link.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.