PlayStation naamsveranderingen in ontwikkeling?

  PlayStation naamsveranderingen laten al jaren op zich wachten. Maar volgens nieuwe ontwikkelingen gaat het niet lang meer duren.

  Al zo lang het PlayStation Network bestaat is het niet mogelijk om je naam te veranderen, maar daar komt misschien verandering in. NeoGAF-gebruiker Kirbasink kwam achter een interessant nieuwtje uit de nieuwe Software Development Kit update voor de PlayStation.

  In de update staat vermeld dat spelers zich niet meer hoeven te identificeren met hun account ID in plaats van hun Online ID. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat de naam die je nu hebt zal worden gebruikt als database naam, maar niet meer zichtbaar is voor anderen.

  Minder rare namen door PlayStation naamsveranderingen

  Veel gebruikers die een account aanmaakten op het PlayStation Network realiseerden zich niet dat ze hun naam niet meer konden veranderen. Voor Xbox gebruikers die de overstap maakten naar PlayStation kwam dit helemaal als shock.

  Voor velen bleek dit uiteindelijk een probleem te worden. De personen die dachten dat het leuk zou zijn om lichaamsdelen te betrekken in hun PSN-naam, werden vaak geband door PlayStation. Ook zijn er mensen die hun accountnaam 10 jaar geleden hebben aangemaakt en nu helemaal niets meer hebben met hun naam.

  Voor die personen zal de verandering aan het PlayStation Network echt een zegen zijn. Door hun naam te veranderen kunnen ze een ban voorkomen en nog het allerbelangrijkste: ze houden hun trofeeën.

  Voor sommige mensen werden uitzonderingen gemaakt. Aan hen werd na lang onderhandelen hun account weer vrijgegeven, alleen moesten ze dan alsnog hun naam veranderen. Ook raakten deze mensen al hun trofeeën kwijt.

  We kunnen nog steeds niet met alle zekerheid zeggen of dit gaat gebeuren, maar we kunnen blijven hopen. Mocht de verandering wel doorgevoerd worden op het PlayStation Network zal PlayStation het waarschijnlijk gaan aankondigen tijdens het jaarlijkse evenement, de PlayStation Experience.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.