PlayStation 5 release volgens geruchten nog ver weg

  Volgens bronnen in een bericht van Kotaku zou de PlayStation 5 release nog ver weg zijn. De console komt niet dit jaar of volgend jaar, maar arriveert naar verwachting pas in 2020.

  Na veel gesproken te hebben met ontwikkelaars van games zouden er volgens Kotaku twee ontwikkelaars zijn die informatie hadden over de plannen voor een nieuwe console van Sony. Beide personen vertelden dat een 2019 release voor het apparaat waarschijnlijk niet gaat gebeuren, dus al helemaal niet in 2018.

  Playstation 5 release in 2020

  Wel kunnen plannen altijd veranderen. Zo vertelt een van de ontwikkelaars dat er veel kan gebeuren tijdens een meerjarig project. Hierdoor kan een releasedatum zowel verschoven worden naar een later of vroeger tijdstip. Ook moet Sony kijken naar wat de concurrent, in dit geval Microsoft, doet voor eventuele veranderingen in het plan.

  Recent gingen er nog geruchten rond dat de devkits van de PlayStation 5 al naar ontwikkelaars zijn gebracht. Hierdoor zouden veel mensen denken dat de PlayStation 5 release wellicht nog dit jaar zou gebeuren. Door de uitspraken van de ontwikkelaars lijken deze speculaties toch niet waar te zijn.

  Meer geruchten

  Naast geruchten over de release van de console hebben wij nog veel meer geruchten op een rijtje gezet. Hieronder vallen de release van de console samen met de PlayStation VR 2 en wellicht een backwards compatibility ondersteuning. Yves Guillemot, oprichter en CEO van Ubisoft denkt dat we het apparaat eind 2019 kunnen verwachten.

  Geen van de bovenstaande geruchten hoeven waar te zijn. Sony heeft namelijk nog niks bekendgemaakt over een nieuwe console.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.