'PlayStation 5 release tussen maart en november 2020; aankondiging in 2019'

  De PlayStation 5 release zal volgens nieuwe geruchten tussen maart en november 2020 plaatsvinden. Het gerucht komt via een Reddit-gebruiker die eerder al lekte dat Sony zou aankondigen dat ze E3 2019 zouden overslaan. Een dag na dat bericht volgde de officiële aankondiging van Sony.

  Josh Hallett

  De insider vertelt nog meer over de plannen van Sony, want ook heeft hij het over wanneer de PlayStation 5 officieel aangekondigd gaat worden. Dat moet namelijk halverwege 2019 gaan gebeuren op de manier waarop de PlayStation 4 in februari 2013 ook werd onthuld. De grote onthulling van de console zou vervolgens eind 2019 moeten komen tijdens PSX.

  De op PlayStation-gerichte beurs komt volgens de insider namelijk ook terug en zou dan ook één van de redenen zijn waarom Sony E3 2019 overslaat. Het is informatie die overeenkomt met wat Sony tegenover Gameinformer meldde toen bekend werd gemaakt dat Sony E3 zou overslaan. Toen zei Sony het volgende:

  "Wij zijn nieuwe, evenals bekende, manieren aan het bedenken om met de community in contact te komen en wij kunnen niet wachten om onze plannen met jullie te delen."

  Vervolgens besprak de insider de specificaties van de PlayStation 5, want de nieuwe console zou een Ryzen 8 core gaan bevatten. Mede door deze krachtige processor zou de PlayStation 5 namelijk 4K en 60 FPS stabiel games moeten kunnen draaien. Al dat moois komt natuurlijk wel met een prijskaartje en die ligt volgens de insider op het moment van 500 dollar.

  De insider benadrukt namelijk sterk dat sommige van de plannen nog kunnen schuiven. Specifiek benadrukt hij dat de plannen rondom de aankondiging nog kunnen schuiven. Het is namelijk niet ongebruikelijk is dat een bedrijfsplan wijzigt.

  PlayStation 5 release hangen in de lucht

  De geruchten rondom de PlayStation 5 release hangen al langere tijd in de lucht, zoals je in onze Xbox 2 en PlayStation 5 geruchten op een rijtje kunt lezen. Daar lieten we je al weten dat de PlayStation 5 in de planning stond om uit te komen in 2020 op basis van informatie van Kotaku. Tot nu toe hadden we alleen geen informatie over eventuele games, maar dankzij de insider nu wel.

  De informatie betreft een aantal huidige PlayStation 4 games. Ghost of Tsushima en Death Stranding gaan mogelijk namelijk naar de PlayStation 5 komen al zegt de bron dat Sony de games daar niet exclusief wilt uitbrengen. Daarom is de kans aanwezig dat beide games cross-platform worden, maar ook deze plannen kunnen volgens de insider nog veranderen.

  Ghost of Tsushima heeft nog geen releasedatum, maar is wel alvast te reserveren op de PlayStation 4. Ook Death Stranding heeft nog geen releasedatum, maar als je alvast een kopietje wilt reserveren kan dat voor de PlayStation 4.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.