PlayStation 5 release niet in komende 12 maanden verwacht

  Onlangs onthulde Sony enkele technische aspecten van hun volgende console. Daarbij werd al gemeld dat de Playstation 5 release niet meer dit jaar zou zijn. Nu meldt Sony dat haar volgende console in de komende twaalf maanden zeker niet uitkomt.

  Hoewel Sony al open was geweest over het feit dat de PlayStation 5 release niet meer in 2019 stond te gebeuren, bestond er nog enige hoop dat het systeem vroeg in 2020 op de markt zou komen. Takashi Mochizuki van the Wall Street Journal meldt nu op Twitter dat Sony geen plannen heeft voor een console release in de komende twaalf maanden.

  Sony heeft op een aandeelhoudersvergadering laten weten dat de PlayStation 5 release niet meer in het komende fiscale jaar verwacht wordt. Ook wordt de PS5 waarschijnlijk niet binnen dit fiscale jaar volledig onthuld: er wordt geen stijging in marketingkosten van Sony’s gaming afdeling verwacht.

  Wanneer wordt de PlayStation 5 release wel verwacht?

  Als de PS5 niet wordt onthuld in het komende fiscaal jaar is de kans groot dat de onthulling van de console ergens in fiscaal jaar 2020 valt. Dat wil zeggen dat deze onthulling plaats zal vinden tussen 1 april 2020 en 31 maart 2021. Dat is een ruime tijd, maar gezien een deel van de specificaties bekend is lijkt medio 2020 geen onredelijke schatting.

  Wat weten we al over de PlayStation 5?

  Mark Cerny, die ook lead system architect was voor de PS4, heeft al het nodige verteld over de CPU en GPU van de PS5. Zo zal de CPU gebaseerd zijn op de derde generatie AMD Ryzen. De GPU is een speciale variant op de Radeon Navi.

  Als je meer wil weten over de PlayStation 5 kun je hier alles lezen wat we al weten over Sony’s volgende console. Je kunt ook lezen over de games die wij op PlayStation 5 willen zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.