PlayStation 5 release komt er eind 2020 eindelijk aan!

  De kogel is dan eindelijk door de kerk. Sony heeft op haar website bekendgemaakt dat de PlayStation 5 release voor de kerstperiode van 2020 zal komen.

  Spelers hebben er lang op moeten wachten, maar de releaseperiode voor de PlayStation 5 is eindelijk uit de doeken gedaan. In een blogpost op de website van PlayStation heeft CEO Jim Ryan het nieuws bekendgemaakt.

  “Sinds we oorspronkelijk onze volgende console uit de doeken hebben gedaan in april, weten we dat er veel interesse is in meer informatie. Vandaag kan ik met trots melden dat onze next-gen console de naam PlayStation 5 zal gaan dragen en lanceert voor de feestdagen in 2020.”

  Jim Ryan, CEO PlayStation

  Nieuwe technologieën voor de PlayStation 5 controller

  Ryan heeft in het bericht ook alvast een tipje van de sluier gelicht over de nieuwe controller van de console. Volgens de CEO zal het geen normale rumble meer hebben, maar overstappen op haptic feedback. Met de technologie kunnen spelers een breder gevoel van feedback ontvangen, zodat een lichte tackle op het voetbalveld niet even heftig aanvoelt als een grote crash in een racegame.

  De andere technologie die is toegevoegd aan de PlayStation 5 controller zijn adaptive triggers. Ontwikkelaars zijn vrij om met deze nieuwe feature aan de slag te gaan, die meer of minder gevoeligheid aan de trekkers kan toevoegen. Zo kan bijvoorbeeld geprogrammeerd worden dat de trigger steeds zwaarder wordt bij het aanpassen van een boog. Volgens Ryan zullen spelers in combinatie met de twee technologieën meer immersie ondervinden in vergelijking met de oude controllers.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.