PlayStation 5 controller patent gelekt!

  De nieuwe consoles zijn onderweg, maar hoe alles er precies uit komt te zien weet niemand. Nu is er een patent opgedoken van Sony Entertainment. Deze toont mogelijk het design van de PlayStation 5 controller.

  LetsGoDigital

  Het patent voor de PlayStation 5 controller dook op de website van het Japans patentbureau op. Op deze site valt te zien dat er een patent is aangevraagd voor de controller. De afbeelding die bij het patent hoort toont een controller die erg veel weg heeft van de DualShock 4 controller, maar met wat aanpassingen.

  PlayStation 5 controller zonder Light Bar

  Zo lijkt het middenstuk van de controller veel dikker en de grips van de controller lijken veel meer op die van de XBOX controller. De schouderknoppen zijn daarbij een stuk groter dat die van de PlayStation 4 controller en de Light Bar is verdwenen. De controller gebruikt een USB-C poort.

  Sony

  PlayStation 5 controller mogelijk een prototype

  De controller lijkt wel een prototype te zijn voor de Playstation 5 controllers. Mogelijk is Sony deze aan het opbouwen aan de hand van de design van de PlayStation 4 controller. Dat verklaart dan ook waarom de controllers zo erg op elkaar lijken, al is het design van de controllers van Sony nooit ingrijpend veranderd. De PS5- controller heeft wel een USB-C poort wat anders dan zijn voorganger.

  Sony werkt duidelijk druk aan haar volgende generatie console. Het bedrijf heeft eerder al aangegeven wat voor hardware er in de volgende generatie console komt te zitten. Verder is er ook al een patent gelekt van het design van de Playstation 5 console en zijn er ook meer studio’s aangenomen om meer games te maken voor de volgende generatie consoles. Zo lijkt Horizon Zero Dawn 2 onderweg te zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.