PlayStation 4 verkoop gestegen naar 82 miljoen exemplaren

  Niet alleen Nintendo is vol op dreef met kwartaalcijfers van de afgelopen maanden, ook Sony stijgt boven de verwachtingen uit. Inmiddels heeft de PlayStation 4 verkoop een nieuw record behaald, de verkoop is namelijk gestegen naar 82 miljoen exemplaren.

  Dit kwartaal heeft Sony 3,2 miljoen consoles verkocht. Vergeleken met vorig jaar is dit niet meer, toen waren er namelijk 3,3 miljoen PS4 systemen verkocht. Dit is niet meteen negatief, want Sony had voorspeld dat het bedrijf dit kwartaal eigenlijk minder PlayStation 4’s ging verkopen.

  PlayStation 4 verkoop gestegen door God of War

  Dit jaar zullen er naar verwachting nog 17 miljoen PS4 exemplaren worden verkocht. Dit is meer dan de vorige voorspelling van 16 miljoen exemplaren. Wel zullen er naarmate de jaren minder PlayStation 4’s worden verkocht. Sony heeft recent nog toegegeven dat de PS4 de laatste levensjaren in gaat.

  Volgens Sony komt het succes van de verkoop van de console door games die goed verkocht worden. Zo geeft het bedrijf aan dat God of War en “andere third-party titels” de verwachtingen aanzienlijk hebben overtroffen.

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.